неділя, 17 червня 2012 18:12

У Донецьку шарфи збірної України коштують дешевше, ніж російські та англійські

Під час Євро-2012 в Донецьку найбільше купляють сувеніри українські фанати. Їм цікаві футболки, шарфи та прапори. На другому місті росіяни. Перед матчем Росії та Греції, вони викупили левову частку прапорів та футболок. На третьому місті французи, вони викупили майже всі пам'ятні шарфи перед матчем з Україною. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіли місцеві продавці сувенірів.

"Україну у нас всю розкупили. Французькі та англійські шарфи купляють слабо. Перед матчами французи заходили цікавились. Брали, але це тільки в день матчу. Сьогодні вони всі роз'їхались, тому попит малий. Чекаємо, що таки перед Англією буде аншлаг. Українці як і французи, в першу чергу, беруть матчеві шарфи в синьо-жовтих та синіх кольорах. Їх у нас просто розмели. Також багато росіян було. Вони викупили у нас більшість футболок та прапорів своєї країни", - сказала продавець Марина Коваль. Її ятка знаходиться на проспекті Маяковського в центрі Донецька.

Шарфи збірної України продають по 67 гривень, французькі, російські та англійські по 85 гривень. За шарф з емблемою Євро-2012 просять 200 гривень. За футболки збірних просять 300 гривень. Кепки по 180 гривень.

"У нас вся продукція сертифікована УЄФА. Європейці часто купляють кружки з Донецьком по 60-80 гривень. Також добре продаються пивні кружки з емблемами Євро по 80 гривень. Також є магнітики по 30 гривень. Популярними є перуки, великі окуляри та бутафорія. Найбільший ажіотаж у нас перед матчами. Тоді у нас просто немає часу навіть пообідати", - додав продавець.

У підземному переході на площі Ілліча у сувенірній лавці схожі магнітики продають по 10 гривень. Також тут можна придбати футболки по 180 гривень з емблемами Євро.

"У нас є всі розміри, які тільки треба. Біля стадіону продають київські. Нас туди не пускають. Тому торгівля не сильно йде. Найбільше беруть свистки. Росіяни купували сьогодні футболки з салом та козаками", — розповів продвець Андрій з невеличкої крамнички.

Поруч з площею, у ювелірному магазині "Рубін" продають монети Євро зі срібла та латуні. Вивіску про сувеніри англійською та українською мовами, помістили на банері перед входом до магазину.

"Латунь по 90 гривень, її охоче купують українці та росіяни. Срібні монети більше цікавлять іноземців вони дорожчі, більше 300 гривень", - пояснив продавець магазину.

Поруч з парком кованих фігур в торговому павільйоні продають ковані сувеніри. За метрову квітку-символ Євро просять 200 гривень. Також є ковані м'ячі за 300 гривень та фігурки футболістів по 400-500 гривень.

"Беруть сувеніри. Особливо великі, які можна поставити в саду. Дуже багато росіян та українців. Європейці не спішать, оскільки з такою фігуркою можуть не пустити в літак, але все одно їх багато купують", — розповіла продавчиня.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку шарфи збірної України коштують дешевше, ніж російські та англійські ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути