пʼятниця, 06 березня 2015 19:40

Українські та російські клуби будуть "розводити" до півфіналу Ліги Європи

Українські та російські клуби будуть "розводити" до півфіналу Ліги Європи
footboom.com

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) дозволить проведення матчів півфіналу Ліги Європи між російськими та українськими клубами в заявлених містах, якщо від сторін не буде протесту і буде гарантована безпека футболістів та вболівальників.

"Принципового рішення про розведення клубів у півфіналі немає. Ми вважаємо, що можливість для проведення матчів на заявлених стадіонах є, - пояснили "Известиям" в УЄФА. - У випадку протесту або прохання про перенесення зустрічі на нейтральне поле цим питанням займатиметься комісія з надзвичайних ситуацій".

У липні 2014 року УЄФА ухвалив рішення, що російські та українські клуби не можуть перетинатися в єврокубках через політичну ситуацію. Тоді Російський футбольний союз (РФС) і Федерація футболу України (ФФУ) висловили побоювання з приводу безпеки, після чого робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій розвела команди при жеребкуванні до подальших розпоряджень.

У грудні відразу по дві команди з Росії та України вийшли в 1/16 фіналу Ліги Європи, після чого УЄФА знову розвів клуби при жеребкуванні. Ситуація повторилася і при визначенні протистоянь на наступній стадії турніру. Таким чином, в 1/8 фіналу петербурзький "Зеніт" і московське "Динамо" зустрінуться з італійськими "Торіно" і "Фіорентиною", а київське "Динамо" і дніпропетровський "Дніпро" - з англійським "Евертоном" і голландським "Аяксом".

УЄФА пояснив, що буде розводити команди і на подальших стадіях. Однак незрозумілою залишається ситуація в 1/2 фіналу, якщо туди вийдуть всі чотири клуби. Теоретично команди можуть зіграти між собою без жеребкування: українські клуби один з одним, російські - по аналогії. Але найімовірніше, комісія УЄФА з надзвичайних ситуацій допустить проведення матчів на території України та Росії, якщо не буде заперечень.

Матчі 1/8 фіналу Ліги Європи пройдуть 12 і 19 березня. Жеребкування чвертьфіналів відбудеться 20 березня у швейцарському Ньоні.

Зараз ви читаєте новину «Українські та російські клуби будуть "розводити" до півфіналу Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути