четвер, 03 липня 2014 18:41

У прем'єр-лізі гратиме 14 команд, календар ще не готовий

У прем'єр-лізі гратиме 14 команд, календар ще не готовий
terrikon.com

У новий сезон українська прем'єр-ліга входить з новим регламентом. Зокрема, він остаточно передбачає 14 клубів-учасників ліги. Ігри, яких не вистачає через зменшення команд, можуть компенсувати за рахунок збільшення матчів у Кубку України. Про це на брифінгу після Виконкому Федерації футболу України сказав голова атестаційного комітету Ігор Гатауллін.

"Одразу скажу, що президент ФФУ Анатолій Коньков не зміг бути присутнім, оскільки у нього підскочив тиск. Йому зараз дуже погано. Він просив у всіх вибачення, - сказав Ігор Федорович. - Щодо результату нашого засідання, то у новий сезон ми входимо з новим професійним контрактом, яким передбачено мінімальні вимоги до футболістів.

Крім того створено зовсім новий регламент прем'єр-ліги. Участь у його розробці взяли перший віце-президент Анатолій Попов разом з провідними юристами, - зазначив Гатауллін.

У новому сезоні діятиме єдиний орган футбольного правосуддя.

"Ми створили палату розв'язання суперечок. На сьогоднішній день це єдиний легітимний орган футбольного правосуддя. Всі інші органи були ліквідовані. Крім того, нами призупинено членство у ФФУ Асоціації футбольних арбітрів і Молодіжного футбольного союзу. Результати їх роботи визнані незадовільними як і внесок у розвиток вітчизняного футболу", - сказав чиновник.

На наступний сезон припадає дві ювілейні дати.

"Два львівських колеги запропонували святкування 100-річчя ФФУ і 120-річчя українського футболу. Щодо 120-річчя, то урочистості почнуться 14 липня в театрі у Львові і продовжаться вже 22 липня під час матчу за Суперкубок між "Динамо" і "Шахтарем". Питання зі 100-річчям ФФУ вирішили відкласти, адже треба багато узгодити з керівними органами країни. Зокрема, Верховною Радою, Міністерством спорту і так далі", - повідомив Гатауллін.

Не дивлячись на зменшення команд-учасниць формат чемпіонату у прем'єр-лізі не змінився.

"Грає 14 команд. Всі отримали атестати, включно з трьома проблемними клубами. Це "Волинь", "Говерла" та "Карпати". Лучани погасили всі борги перед гравцями. У "Говерли" вони є, але клуб закрив попередні.

Чемпіонат стартує 26 липня. Грати будуть основний та дублюючий склади. Ще не вирішили питання з форматом змагань U-19. Повернемося до цього питання наступного тижня. Календаря також поки немає. Над ним зараз працюють. Має бути готовий у понеділок чи вівторок наступного тижня (7-8 липня). Щодо ігор яких не вистачає, то можливо будемо проводити матчі Кубку України з двох ігор — вдома і на виїзді. Це теж вирішиться згодом."

Гатауллін торкнувся теми проблемних клубів. Зокрема тих, які не можуть грати на домашніх стадіонах через політичні події на Донбасі.

"Офіційного рішення з цього питання поки не прийнято. Відомо, що "Шахтар" гратиме домашні матчі Ліги чемпіонів у Бухаресті. Хоча Ахметов і каже, що клуб має грати у Донецьку, але скоріш за все він це робить для підтримки духу, адже ми всі розуміємо, що зараз це нереально. Більш детальна інформація з'явиться до середини наступного тижня", - підкреслив функціонер.

Гатауллін розповів про перспективи першої ліги на наступний сезон.

"Атестат отримали 16 клубів. Завтра вирішуватиметься питання з тернопільською "Нивою". Щодо "Таврії", то це більше політичне питання, адже ми не можемо на фоні декларації про те, що Крим — це територія України і, відповідно, кримські клуби — українські, взяти і відмовитися від команди. Ми даємо "Таврії" шанс врятуватись і вирішити всі свої проблеми. Є проблеми до алчевської "Сталі" та краматорського "Авангарду". Ситуація всім зрозуміла. Є нюанси. Якщо за "Шахтарем" вболівальники будуть їхати на нейтральні поля, то є сумніви, що так само фанати їздитимуть за "Авангардом" чи "Сталлю", - сказав Ігор Федорович.

У новому сезоні не буде додаткових арбітрів за воротами.

"З 14 клубів 13 сказали "ні" додатковим арбітрам. Можливе вирішення питання з додатковими суддями в окремих матчах. Цим займатиметься Комітет арбітрів."

Зараз ви читаєте новину «У прем'єр-лізі гратиме 14 команд, календар ще не готовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути