Ексклюзиви
пʼятниця, 06 лютого 2015 15:44

"У мене немає сумнівів, що Коломойський виграє вибори" - Федорчук

"У мене немає сумнівів, що Коломойський виграє вибори" - Федорчук
Ігор Коломойський operativno.net

Тренер та експерт Олег Федорчук прокоментував рішення власника "Дніпра" та губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського стати президентом Федерації футболу України.

"Позитивно сприйняв рішення Коломойського брати участь у виборах президента ФФУ, - каже Олег Вікторович. - Мене приємно здивувала сміливість цієї людини. Він у важку хвилину очолив Дніпропетровську обласну держадміністрацію. Зараз у нашому футболі також критична ситуація. У мене немає сумнівів, що він виграє вибори".

Андрій Павелко зможе скласти конкуренцію Коломойському?

"Ви думаєте, що багаторічний голова Федерації футболу в Дніпропетровській області може стати конкурентом своєму шефу? Річ у тому, що Павелко — це всього лише функціонер, який залежить від чужих рішень. Коломойський - самостійний бізнесмен та політик. Не варто їх порівнювати. Павелка тільки журналісти і знають".

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс заявив, що Коломойського будуть звинувачувати у конфлікті інтересів, якщо він стане президентом ФФУ.

"Свого часу Коломойський повністю фінансував "Кривбас", "Охтирку", київський "Арсенал", луцьку "Волинь" і частково львівські "Карпати", але я щось не пам'ятаю, щоб у когось виникали якісь сумніви, щодо матчів цих команд. Більш того, відкрию вам один секрет. Команду називати не буду. Але це достовірна інформація від футболістів, які грали проти "Дніпра". Гравцям команди-сателіта за дві години до матчу від імені Коломойського оголосили: якщо обіграють "Дніпро", то отримають подвійні преміальні. Вони перемогли.

Люди, коли дізналися про цю ситуацію, крутили пальцем біля скроні. Мовляв, що робить "Дніпро"? Адже команда, по суті, втрачала очки у матчі зі своїми дублерами.

Важко буде знайти в Україні людину, яка засумнівається у чистоплотності Коломойського саме у футболі. Про бізнес я не говорю".

Для чого Коломойському крісло президента ФФУ?

"Я також запитував себе про це. Візуально спостерігаю за ним не один рік. Коломойський — творча людина. Думаю, для себе він вже вирішив, що залишить адміністрацію. Президент ФФУ — це політична фігура. Потрібно вміти спілкуватися на високому рівні. В принципі, це завжди йому вдавалося.

Ми можемо тільки здогадуватися про його мотиви. Можливо, це його мрія. Насправді, президент національної федерації — це дуже цікава посада. І ще раз повторюсь, політична. Це яскраво видно по Росії".

Якими мають бути перші кроки Коломойського на новій посаді у випадку перемоги?

"Не буду оригінальним. У першу чергу треба розібратися з корупцією та суддівством. Знаю, що у нижчих лігах є проблема з тоталізатором та договірними матчами. У Коломойського буде багато роботи у цьому напрямі.

Проблема у тому, що в нас відсутня законодавча база. Навіть, якщо арбітра, футболіста чи тренера застукати на "гарячому", ніхто нічого не зможе їм зробити. Максимальне покарання — дискваліфікація. Візьмемо, Польщу. Там за рік за ґратами опинилися 60 функціонерів, футболістів та тренерів. У нас немає законів. А Коломойський має свою групу депутатів у парламенті. Завдяки цьому він може різко змінити ситуацію у футболі.

Інститут збірних працює злагоджено останні 7-8 років. Там нічого не треба міняти.

Якби мене запитали, то я двома руками за кандидатуру Коломойського", - каже Федорчук.

Нагадаємо, вибори президента ФФУ пройдуть 6 березня.

Зараз ви читаєте новину «"У мене немає сумнівів, що Коломойський виграє вибори" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути