пʼятниця, 06 квітня 2012 14:35

У Львові до Євро-2012 відремонтували два винищувачі МіГ-29
7

Фото: Фото прес-служби Міністерства оборони України
Ці літаки забезпечуватимуть повітряну безпеку під час Євро-2012
Ці літаки забезпечуватимуть повітряну безпеку під час Євро-2012
Ці літаки забезпечуватимуть повітряну безпеку під час Євро-2012

6 квітня до бойового складу вітчизняної військової авіації після заводського ремонту повернулися два літаки-винищувачі МіГ-29.

У Криму на аеродромі Бельбек здійснили посадку два МіГ-29. Після ремонту на Львівському державному авіаремонтному заводі, літаки-винищувачі здійснили переліт зі Львова до аеродрому бригади тактичної авіації повітряного командування "Південь" Повітряних Сил ЗСУ.

Ці літаки залучатимуться до забезпечення безпеки повітряного простору під час проведення фінальної частини Євро-2012. За планом контрольно-відновлювальних робіт львівські авіаремонтники провели повну розборку літаків, здійснили ремонт агрегатів, блоків і вузлів бойових машин. Після випробувальних польотів та висновку відповідної комісії літаки передані військовим льотчикам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак Ан-26 з реанімацією на борту залучать до Євро-2012

"Це результати ефективного співробітництва оборонного відомства з науково-дослідними установами та авіаремонтними підприємствами концерну "Укроборонпром", - зазначив Міністр оборони України Дмитро Саламатін. – Попереду у нас велика, відповідальна робота з модернізації та відновлення озброєння і військової техніки".

Наприкінці березня військові льотчики Миргородської авіабригади отримали з запорізького заводу "МіГремонт" іменний Су-27 "Валентин Кальонов", ще один модернізований літак Су-27 вже проходить льотні випробування.

Наступну партію з двох відремонтованих літаків Су-27 завод "МіГремонт" передасть Повітряним Силам ЗС України до кінця поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія купила українські літаки Ан-140 для своїх генералів

До кінця травня після ремонту у бойовий стрій винищувальної авіації з Львівського авіаремзаводу також повернуться ще два МіГ-29. Завершуються роботи на військово-транспортному літаку Іл-76 та модернізація бомбардувальника Су-24М. У червні місяці завершиться ремонт двох літаків Л-39, а до кінця року планується відремонтувати 12 та модернізувати 4 літаки цього типу. У найближчих планах – ремонт вертольотів Мі-8, Мі-24 та Мі-2.

"За останні майже десять років таких темпів відновлення та повернення до строю Повітряних Сил авіаційної техніки не спостерігалося", - підкреслив Міністр оборони України Дмитро Саламатін.

Зараз ви читаєте новину «У Львові до Євро-2012 відремонтували два винищувачі МіГ-29». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути