понеділок, 02 липня 2012 09:32

Торрес обійшов п'ятьох конкурентів і став кращим бомбардиром Євро-2012

Торрес обійшов п'ятьох конкурентів і став кращим бомбардиром Євро-2012
Торрес на Євро забив три м'ячі за 189 хвилин. Фото: afp.com

Іспанський нападник Фернандо Торрес став найкращим бомбардиром Євро-2012. На рахунку Торреса, який відзначився у фінальному матчі проти Італії, три голи та одна гольова передача.

Фернандо Торрес забив третій гол у ворота італійців у фіналі на 84-й хвилині зустрічі, відзначившись через дев'ять хвилин після виходу на заміну. Ще два голи на цьому чемпіонаті іспанський нападник забив у груповому матчі проти Ірландії, яку іспанці обіграли 4:0.

Німецький форвард Маріо Гомес також забив три голи і віддав одну гольову передачу, але Торрес провів на полі лише 189 хвилин проти 282 у Гомеса, тому трофей в результаті дістався йому. Крім того, Торрес став єдиним футболістом, який зумів відзначитися у двох фіналах чемпіонату Європи поспіль. У 2008 році форвард забив у фіналі чемпіонату Європи переможний гол у ворота німців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кращим гравцем фіналу Євро-2012 визнали Іньєсту

Крім Торреса і Гомеса, по три голи на турнірі забили росіянин Алан Дзагоєв (253 хвилини на полі), хорват Маріо Манджукич (270 хвилин), італієць Маріо Балотеллі (420 хвилин) і португалець Кріштіану Роналду (480 хвилин).

Кращими асистентами Євро-2012 стали росіянин Андрій Аршавін, англієць Стівен Джеррард, іспанець Давид Сільва і німець Месут Езіл. Вони віддали по три гольові передачі.

Збірна Іспанії виграла у Італії у фіналі Євро-2012 з рахунком 4:0. Для іспанців ця перемога стала третьою поспіль у фіналі великого турніру, такого результату раніше не вдавалося добитися жодній національній збірній.

Зараз ви читаєте новину «Торрес обійшов п'ятьох конкурентів і став кращим бомбардиром Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути