середа, 25 квітня 2012 17:58

"Швецов не може судити матчі Євро-2012" — Колліна

"Швецов не може судити матчі Євро-2012" — Колліна
П'єрлуїджі Колліна ФОТО: fcdynamo.kiev.ua

Україну на Євро-2012 представлятимуть двоє арбітрів. Олександр Войтюк із Запоріжжя потрапив до резервного списку лайнсменів, а одесит Віктор Швецов виконуватиме роль четвертого арбітра. Працювати у полі Швецов не зможе.

В українській пресі експерти висловлювали розчарування таким станом справ. Дісталося і куратору українського суддівського корпусу П'єрлуїджі Колліні, який також очолює суддівський комітет УЄФА.

Італієць відповів на критику під час засідання "Футбольного прес-клубу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колліна ще не продовжив контракт з ФФУ

"Наближається Євро-2012 і цю тему будуть піднімати все частіше. Хотів би скористатися можливістю і прояснити деякі моменти, щодо відсутності українських арбітрів серед тих, хто працюватиме у полі.

Коли я став куратором українських арбітрів, а трапилося це влітку 2010 року, то у списку ФІФА було шість українських рефері. Україна мала квоту у сім місць. Але сьомий арбітр був довічно відлучений від футболу. За всю історію європейського футболу це лише другий чи третій випадок такого суворо покарання. На жаль, одним з цих суддів виявився українець (мова йде про Олега Орєхова).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Золотий матч" судитиме вітчизняний арбітр

Зараз квота України також становить сім місць, хоча одну позицію після дискваліфікації арбітра могли забрати.

Станом на 2010-й рік з шести арбітрів тільки один перебував у третій категорії, чотири - в четвертій. Поточна ситуація наступна: три арбітри мають третю категорію, чотири - четверту. Додам, що четверо суддів - це нові рефері, які тільки в 2011-му році увійшли до цього списку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Вакса завели дисциплінарну справу" — Колліна

На турнірах масштабу Євро-2012 працюють арбітри категорії "Elite". Як можна уявити, що рефері з третьої категорії дозволять працювати на матчі чемпіонату Європи? Це не можливо.

Ще одне, поляк Марчин Борський, який має категорію "Elite Development", так само як і Швецов, обраний четвертим рефері. Хоча категорія Віктора набагато нижча. Це показовий момент, який говорить про довіру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вакс припустився грубої помилки" — Колліна

Говорять, що це моя провина. Я вважаю, що потрібно ще запитати людей, які працювали до мене. За час свого перебування в Україні я таки дещо зробив"- сказав Колліна.

Зараз ви читаєте новину «"Швецов не може судити матчі Євро-2012" — Колліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути