вівторок, 09 червня 2015 20:26

Спочатку Сенегал – о 10.30 збірна України U-20 почне матч 1/8 фіналу Кубку світу

Спочатку Сенегал – о 10.30 збірна України U-20 почне матч 1/8 фіналу Кубку світу
Віктор Коваленко дякує фанатам за підтримку sport.segodnya.ua

Футбольний сезон для українського уболівальника не просто не закінчився. Він вступає у дуже цікаву стадію. І річ не в національній команді: учорашній матч з Грузією – прохідний, бо товариський, а в неділю маємо перемагати Люксембург – інакше себе не поважатимемо.

Нині найбільша увага до молодіжної збірної 20-річних. На жаль, здебільшого заочна. Поталанило тим, у кого є канал "Євроспорт".

Отже, сьогодні – 1/8 фіналу. 10.30 – початок матчу. Суперник – Сенегал.

Що треба знати про нашу збірну?

1. Команда розігралася по ходу турніру.

Почали дуже невиразно. Але зробили правильні висновки, а в заключному матчі групового турніру просто відфеєрили.

2. Коваленко – не єдиний яскравий гравець цієї команди

Віктор – молодець, найкращий поточний бомбардир турніру – п'ять м'ячів у трьох матчах. Чудово бачить поле, м'який пас, удар, умілий під час штрафних – у "сірій" грі проти Нової Зеландії фіналіст молодіжної Ліги чемпіонів був єдиний з українців, хто дуже хотів виграти матч. Сам Віктор прикладом називає дії німця Крооса, а ми б порівняли його з боснійським півзахисником "Роми" Міралемом П'яничем – тільки не тим блідим, що був у нинішньому сезоні, а тим, хто класно провів чемпіонат 2013/14.

Проте не єдиним Коваленком. Чудово у грі проти США діяв Кабаєв – зліва у нападі, постійно напружував правий фланг оборони суперника. Форвард Беседін загрожував воротам сам і уміло підігрував партнерам. Правий півзахисник Лучкевич чудово діє на просторі, українці добре переходили у контратаку.

Надійна зв'язка центральних захисників Бурда – Качараба. Наші не пропустили на турнірі жодного гола, оборонці уміло "читають" гру і ведуть повітряну боротьбу. Бурда - добре, він уже і в єврокубках засвітився, а грамотні дії Качараби стали приємним одкровенням.
Воротар Сарнавський теж діє добротно. У грі проти США відбив пенальті.

3. Проблеми

Невдахою можна назвати правого захисника Полегенька. У грі проти М'янми не забив пенальті. Проти США – "привіз" у свої ворота одинадцятиметровий. Але там не до динамівця претензії, а до арбітра, який угледів неіснуючий фол.

Не завжди все чітко у опорній зоні, де діють динамівці Харатін і Чумак. Подекуди не встигають за суперниками, фолять.

Що треба знати про Сенегал?

Посіли третє місце в групі. Програли Португалії – 0:3, нічия з Колумбією – 1:1, перемога над Катаром – 2:1. Віце-чемпіон Африки цього року. Турнір відбувався у березні, програли у фіналі Нігерії.

Експерти вважають сенегальців найслабшою з чотирьох африканських команд, які грають на Кубку світу. Більшість гравців грають у чемпіонаті Франції. Вирізняються форвард Мамаду Діам з "Діжона" та 18-річний атакувальний півзахисникт Аллассане Соу з іспанської "Сарагоси".

Висновок

Не приховуватимемо: ми усі, особливо після гри проти США, бачимо нашу команду у півфіналі проти Бразилії чи Португалії. Бо і потенційний суперник в чвертьфіналі – Австрія (відсотків на 70) або Узбекистан – видається таким, якого цілком можна подолати.
Самі гравці також честолюбні.

Але наш тренер Петраков має нагадати або повідомити – футболісти можуть і не знати, не народилися ще - приклад національної збірної СРСР на Кубку світу-1986. Тоді у 1/8 всі теж обіграли Бельгію до матчу. І програли – 3:4.

Досить на цьому. Читайте нашу текстову трансляцію, яка стартує о 9.30. Повірте, ця збірна уміє дарувати радість від футболу і заслуговує на нашу пильну увагу. Удачі, хлопці! Ви здатні це зробити!

Зараз ви читаєте новину «Спочатку Сенегал – о 10.30 збірна України U-20 почне матч 1/8 фіналу Кубку світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути