четвер, 28 квітня 2016 12:00

"Севілья" сьогодні зіграє на контратаках і матиме перевагу за розіграшу "стандартів" - експерт

"Севілья" сьогодні зіграє на контратаках і матиме перевагу за розіграшу "стандартів"  - експерт
В Коноплянки у Львові буде супермотивація. Фото: sports.ru

Оглядач іспанського чемпіонату журналу "Футбол" Ігор Яслик дав оцінку "Севільї" перед першим поєдинком ½ фіналу Ліги Європи проти донецького "Шахтаря".

"Команда досить впевнено виграла дербі у "Бетіса". Для команди Емері це, безумовно, хороший знак. Правда, перед цим зіграла внічию з "Депортіво" і програла "Спортингу". Але, за великим рахунком, це ні про що не говорить. Нижче сьомого місця, яке забезпечує участь в Лізі Європи, "Севілья" вже не опуститься, а на четверте не претендує. Тобто, елементарно дограє чемпіонат. До того ж, більш актуальними для них є зараз є поєдинки з "Шахтарем" і майбутній фінал Кубка Іспанії.

За тактикою на матч, не можна виключати, що ми станемо свідками нудної гри, де команди не будуть зайвий раз ризикувати. "Севілья", швидше за все, обере контратакуючу модель зі своєю традиційною схемою 4-2-3-1. Інше питання, як Емері її заповнить, з огляду на те, що команда не дуже вдало в більшості своїй грає в гостях. Втім, такий підхід може іспанцям допомогти, адже Луческу, за всієї обережності, але десь змушений буде відкриватися і шукати шляхи до воріт іспанців. Він чудово розуміє, що їхати на матч-відповідь з рахунком 0:0 - майже вирок, "Севілья" вдома, як правило, нікого не відпускає. Вирішувати результат протистояння там буде для "Шахтаря" занадто самовпевнено.

"Севілья" - це команда нашого рівня" - Луческу

В останніх трьох іграх Примери був задіяний Коноплянка. У Львові він зі старту вийде однозначно, адже поза грою опинилися Вітоло та Рейес і ситуація просто не залишає Емері інших варіантів. Більш того, не виключено, що Євгена навіть використовуватимуть справа, а на лівий фланг поставлять Крон-Делі. Або взагалі буде перетасування флангами. А про мотивацію Коноплянки в цій грі й говорити зайвий раз не доводиться, він сповнений сил і бажання показати себе, особливо після тієї зустрічі, яку йому влаштували.

Готовий не забивати "Шахтареві", аби ми пройшли в фінал - Коноплянка

Орієнтовний склад "Севільї", швидше за все, буде таким: Сорія - Ескудеро, Колодзейчак, Рамі, Маріано - Крихов'як, Банега - Коноплянка, Іборра, Коке - Гамейро. Особливе значення має наявність Банегі. Це ключовий гравець центру поля, без нього "Севільї" дуже некомфортно. Ну і, зрозуміло, Гамейро, основний форвард. Що стосується гри при "стандартах", то в іспанців тут над "Шахтарем" явна перевага. Грубо кажучи, половина основного складу "Севільї" - майстри стандартних положень, особливо при грі на другому поверсі. Зокрема, Коке, Крихов'як. Фактично, в повітрі вміє грати будь-яка пара центральних захисників.

Відносно тренерського чинника, не став би комусь віддавати явну перевагу. Емері - представник іспанської школи, свого роду знак якості. Він росте. Довго не було трофеїв, тепер виграв дві поспіль Ліги Європи. Також довго не міг обіграти "Барселону" - нарешті прорвало. Його вартість росте. Більш того - ходять чутки, що саме він замінить у збірній Іспанії Дель Боске, який точно йде. Отже Емері є, що доводити, титулами він не "перегодований". Але проти Луческу буде дуже непросто, адже на боці останнього досвід. Плюс він стільки років у одній команді, знає її зсередини.

Наші шанси з "Шахтарем" рівні — 50 на 50 — Унаї Емері

І, тим не менш, ставлю 60% на 40%, що далі пройде "Севілья". "Шахтар", звичайно, зробив багато. Але "Брага", "Андерлехт", "Шальке" - трохи не той рівень. У команди Емері і клас вищий, і лавка запасних довша", - каже Яслик.

Нагадаємо, сьогодні "Шахтар" і "Севілья" зіграють на "Арені Львів" перший матч ½ фіналу Ліги Європи. Початок - о 22:05. Телетрансляція - ТРК "Україна", наш сайт проведе текстовий онлайн гри.

Зараз ви читаєте новину «"Севілья" сьогодні зіграє на контратаках і матиме перевагу за розіграшу "стандартів" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути