неділя, 30 березня 2014 14:00

"Шахтар" схожий на "Мілан" кількарічної давнини" - Федорчук

"Шахтар" схожий на "Мілан" кількарічної давнини" - Федорчук
Олег Федорчук. Фото: sport-xl.net

Колишній тренер симферопольської "Таврії" Олег Федорчук поділився очікуваннями щодо центральних матчів 23 туру, які відбудуться сьогодні в Дніпропетровську й Харкові.

– В грі між "Дніпром" і "Динамо" незначну перевагу віддаю господарям поля. Після перемоги в Донецьку над "Шахтарем", і здобутої вперше за багато років можливості поборотися за золоті медалі, вони перебувають в найкращому психологічному стані серед усіх українських команд. Схоже, "Дніпро" вирішив "вічні" проблеми в лінії захисту. Втім легкої прогулянки для дніпрян не передбачається. Динамівці, які стабільно поступалися в очних зустрічах усім лідерам, схоже, впіймали свою гру. Принаймні в Харкові столична команда створила стільки гольових моментів, скільки не створювала в жодній грі осінньої частини чемпіонату.

Які козирі пред'являть один одному суперники?

Кияни мають дуже сильну лінію атаки. Обидва форварди – Мбокані й Ідейє знаходяться в гарній формі. Чудово виглядає Ярмоленко. Тобто у Блохіна є варіанти. Натомість підопічні Рамоса створюватимуть тиск на флангах, де не зовсім переконливо виглядають Сілва й Макаренко. В швидкій грі з обміном ударами лівий захисник столичної команди губиться й втрачає позицію. На іншому фланзі, без сумніву, повністю домінуватиме Коноплянка.

До Харкова повернулися Соуза і Моледо. Чи зможе "Металіст" в грі з чемпіоном зачепитися бодай за нічию?

Судячи зі стрімкого розвитку подій довкола президента Сергія Курченка "Металіст" чекають серйозні зміни в керівництві. Програш "Шахтареві" може остаточно розбалансувати команду. З "Металіста" пішов багаторічний лідер Хосе Соса. Насторожують постійні помилки капітана команди Папи Гуйє. Якщо помиляється капітан, то хто ж підтримає команду у важку хвилину? Втім у "Шахтаря" ситуація майже ідентична. Різко здав у цьому сезоні Даріо Срна. В останній грі Коноплянка робив із ним, що хотів. Я ще не бачив їхнього протистояння, де б перевага Євгена була такою беззаперечною. Інші гравці гірників не поспішають брати тягар лідерства на свої плечі. Була надія на Ракицького, але він, схоже, залишився в категорії "молодих і перспективних". Дві поразки поспіль можуть остаточно поховати шанси гірників на п'яте поспіль чемпіонство. Донецьк утратив момент вчасної зміни поколінь. Ситуація в клубі нагадує "Мілан" кількарічної давнини, коли вся надія покладалася на вікових Гаттузо і Зеєдорфа, з яких уже порох сипався. Тепер "Мілан" у серйозній кризі. Боюся, якби їхній шлях не повторили в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" схожий на "Мілан" кількарічної давнини" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути