неділя, 23 березня 2014 14:03

"Шахтар" зупинився й ходив полем пішки" - Грачов

"Шахтар" зупинився й ходив полем пішки" - Грачов
Віктор Грачов footboom.com

"В центральному матчі чемпіонату України між "Шахтарем" та "Дніпром" обидві команди зіграли нижче своїх можливостей, – каже колишній форвард гірників Віктор Грачов. – Особливо розчарували донеччани. Команда в прямому розумінні зупинилася й ходила пішки по полю. Останні півгодини гри зловив себе на думці, що всі шість гравців середньої лінії й атаки не пропонували себе, не відкривалися. Гравець, що володів м'ячем, не знав куди його віддати, щоб загострити гру.

За 90 хвилин матчу в "Шахтаря" була лише одна можливість вразити ворота, але Ілсіньо її бездарно змарнував. Не додавали спокою постійні провали в обороні. Ракицький увесь матч був заведений і грав на нервах. Я бачив, як його кілька разів підзивав до себе Луческу й вимагав заспокоїтися. Не дивно, що в такому стані Ярослав і отримав травму.

Що сталося з командою за місяць? Адже в лютому гірники дуже гарно виглядали на передсезонному турнірі в Ізраїлі?

"Мене це теж дивує. Хоча я намагаюся гнати думку, що такий досвідчений тренер, яким є Мірча Луческу, міг помилитися й вивести команду на пік форми на місяць раніше, ніж цього вимагала ситуація. Але факт залишається фактом – гірники в жахливій формі".

Що скажете про гру "Дніпра"?

"Насправді дніпропетровці зіграли посередньо. Мені було би менше образливо, якби суперник показав справді видатну гру. Однак цього не було. Дніпряни чекали, поки свої козирі їм пред'явить "Шахтар". А коли побачили, що цих козирів у донеччан немає, спокійно вирішили долю матчу".

Чому на центральній грі туру, а, можливо, всього чемпіонату трибуни були напівпорожніми?

"Ви перебільшуєте. Насправді було 33 тисячі, хоча для Донецька це дуже мало. Думаю, на людей уплинули події останніх днів. В країні четвертий місяць триває революція. Інколи я ловлю себе на думці, що пам'ятаю всі українські революції, починаючи з 1917 року. В зазвичай спокійному Донецьку ходять колони мітингувальників. Очевидно, багато кому з глядачів стало просто не до футболу. Хоча думаю, як тільки ситуація в Україні стабілізується, донецький глядач повернеться на трибуни".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" зупинився й ходив полем пішки" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути