четвер, 04 серпня 2016 00:04

"Шахтар" вилетів з Ліги чемпіонів від "Янг Бойз"
30

Фото: Ірина КОЗЮПА

Донецький "Шахтар" вибув з Ліги чемпіонів. Сьогодні "гірники" у серії пенальті програли швейцарському "Янг Бойз" - 2:4. Основний час господарі поля виграли з рахунком 2:0.

Нагадаємо, перша зустріч команд у Львові завершилася перемогою "Шахтаря" з рахунком 2:0.

Перший тайм у Берні пройшов без голів. Гійом Оаро забив, але зробив це з офсайду.

Дві чудові нагоди відзначитися мав Тарас Степаненко. На 17-й хв опорник пробивав із лінії воротарського майданчика після подачі з кутового, але м'яч полетів вище воріт.

Тарас міг забити гол у роздягальню. Українець небезпечно пробив після навісу від Даріо Срни. Стапаненку не вистачило кількох сантиметрів, щоб вразити ворота "Янг Бойз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонсека взяв на себе всю відповідальність за виліт з Ліги чемпіонів

У другому таймі 22-річний японський нападник Юя Кубо шокував "Шахтар" дублем у ворота П'ятова. Гравець "Янг Бойз" двічі забив протягом 6 хв.

Паулу Фонсека одразу провів заміну: випустив Євгена Селезньова замість Едуардо. Але справи в атаці від цього не покращилися. На 68-й хв поперечка врятувала "Шахтар" від 3-го голу. Героєм для Берна міг стати Бертоне. "Гірники" відповіли моментом Дентіньо, але бразилець влучив у воротаря.

Гравці "Шахтаря" помітно нервували. Як наслідок: багато боротьби і жовтих карток. Оаро та Селезньов взагалі догравали матч із перебинтованими головами.

Сьогодні стадіон був заповнений майже на третину (9635 глядачів). Страшно подумати, що сталося б, якби арена зібрала аншлаг. Глядачі, особливо фан-сектор "Янг Бойз", дуже підтримували своїх і свистали, коли м'яч опинявся у гостей.

На старті першого овертайму забив Ісмаїлі. Гол не зарахували через офсайд у Нема. До кінця ігрового часу рахунок у матчі не змінився. Наприкінці 2 овертайму Фонсека випустив на поле Ярослава Ракицького замість Сергія Кривцова. На серію пенальті.

11-метрові краще реалізували гравці "Янг Бойз". У "Шахтаря" свої шанси не використали Фред та Ракицький.

Тепер "Шахтар" гратиме у раунді плей-оф Ліги Європи. Найближчої п'ятниці "гірники" дізнаються ім'я свого суперника за право грати у груповому етапі цього турніру.

Ліга чемпіонів

Матч-відповідь

"Янг Бойз" Берн - "Шахтар" Донецьк — 2:0 (0:0 2:0 0:0 0:0) по пенальті 4:2

Голи: Кубо (54, 60)

Серія пенальті: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2.

"Янг Бойз": Мвого, Саттер (Обексер, 116), фон Берген (к), Роша, Лецякш, Бертоне (Гаіч, 111), Саного, Сулеймані, Раві (Хадергьонай, 88), Кубо, Оаро

"Шахтар": П'ятов, Срна (к), Ордець, Кривцов (Ракицький, 120), Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Марлос, Тайсон, Дентіньо (Нем, 75), Едуардо (Селезньов, 62)

Попередження: Кубо (11), Роша (16), Оаро (52), Степаненко (65), Фред (71), Тайсон (80), Саного (90), Суттер (96).

Перший матч: "Шахтар" - "Янг Бойз" - 2:0

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" вилетів з Ліги чемпіонів від "Янг Бойз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути