понеділок, 18 червня 2012 01:11

Російський футбольний союз оштрафовано на 30 тисяч євро

Російський футбольний союз оштрафовано на 30 тисяч євро
Емблема РФС

За інциденти під час матчу Росія-Польща, що відбувся 12 червня в рамках чемпіонату Європи-2012, Союз європейських футбольних асоціацій (UEFA) оштрафував Російський футбольний союз (РФС) на 30 000 євро.

У заяві, опублікованій на офіційному сайті UEFA, зазначається, що "російські уболівальники підпалювали і кидали на поле феєрверки, демонстрували банери недозволеного змісту".

При цьому в Союзі футбольних асоціацій підкреслюють, що розгляд цієї справи і рішення по ньому не мають відношення до санкцій, застосованим до РФС за підсумками матчу першого туру між збірними Росії та Чехії.

"Це означає, що зняття шести очок з національною російської команди як і раніше носить умовний характер", - пояснили в UEFA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: UEFA покарає Росію за расизм і безчинства її фанів

Футбольна асоціація Польщі також отримала штраф у розмірі 4000 євро за те, що польські вболівальники під час матчу підпалювали і кидали на поле піротехніку.

Як повідомлялося, 12 червня заворушення відбувалися не тільки на трибунах. Сутички почалися під час маршу російський вболівальників на Національний стадіон перед матчем. Групи людей, що ховали свої обличчя, намагалися напасти на колону, провокуючи росіян. Всього в ході безладів були затримані 184 людини - 156 поляків, 25 росіян, а також іспанець, угорець і алжирець. Кілька десятків осіб отримали поранення, в тому числі, 17 поліцейських. Медична допомога була потрібна 25 росіянам.

Зараз ви читаєте новину «Російський футбольний союз оштрафовано на 30 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути