четвер, 28 червня 2012 17:32

"Роналду мав бити пенальті раніше" - Гайдаш

"Роналду мав бити пенальті раніше" - Гайдаш
Збірна Португалії стала бронзовим призером Євро ФОТО: Reuters

Збірна Іспанії перемогла Португалію у півфіналі Євро-2012. Перший фіналіст турніру визначився у серії пенальті — 4:2 на користь діючих чемпіонів світу та Європи. Поєдинок для Gazeta.ua прокоментував колишній форвард сімферопольської "Таврії" Олександр Гайдаш.

"Це був гідний півфінал. Ніхто не хотів програвати. Фактично ніхто цього і не зробив. За грою я не помітив переваги іспанців, навіть у контролі м'яча. Наскільки я бачив, володіння м'ячем було 57 на 43 на користь "червоної фурії". У принципі, іспанці завжди трохи більше володіли м'ячем. У кожної команди були свої шанси забити, але ніхто не зміг реалізувати свої гольові моменти. Іспанці, напевне, задоволені, що для них все добре закінчилося. А португальці тепер можуть жаліти за втраченими шансами.

Я вболівав за Португалію. Ще у березні я зробив припущення, що команда Паулу Бенту може виграти Євро. Якби вони потрапили у фінал, то це могло трапитися. До певного моменту команди діяли дуже строго. Хоча індивідуальна майстерність футболістів дозволяла створювати моменти, які могли привести до перемоги. Дуже вразив настрій гравців, атмосфера і очікування від закінчення основного часу. У додатковий час іспанці трохи переграли португальців і виглядали ближчими до перемоги. Це визнав навіть Бенту. Матч мене не розчарував."

Роналду мав бити пенальті п'ятим. Вас це не здивувало?

"Можливо він сам так захотів, щоб принести команді переможний гол. А вийшло так, що до нього черга взагалі не дійшла. Під час серії стався ще один цікавий епізод. Коли до м'яча пішов Бруну Алвеш його зупинив Нані. Тоді захисник "Зеніта" пробивав пенальті четвертим. У глибині душі я розумів, що він не заб'є. Так і сталося. Футболіст потрапив у поперечину. Це можна вважати нещасним випадком. Думаю, заминка з Нані привела до такого результату.

До стосується Роналду, то такому футболісту пенальті бити потрібно трохи раніше. Не варто було чекати до останнього і не забирати всю славу собі. Він може сказати, що не думав про це, але буває, що футболісти хочуть бути останніми в черзі, щоб потім всі побігли його вітати. А вийшло так, що Роналду взагалі не бив пенальті. Так, він не реалізовував 11-метрові у Лізі чемпіонів та чемпіонаті Іспанії, але будь-яка серія коли-небудь закінчується. Я не думаю, що такий гравець як Роналду психологічно не стійка людина. Можливо йому просто подобається купа мала? А може думав про Золотий м'яч?

Англія та Італія також зіграли у нульову нічию і визначали переможця у серії пенальті. Хтось забив, а хтось - ні. Більшою мірою визначальними тут стають психологія, техніка та стійкість."

Сьогодні у другому півфіналі зіграють Німеччина та Італія. Хто є фаворитом цього матчу?

"Німеччина крокує попереду всієї планети за багатьма футбольними аспектами. Хоча італійці також непрості хлопці. Після поразки Росії у товариському матчі з рахунком 0:3 вони перебудували гру на три захисника. На Євро зіграли внічию з Іспанією та Хорватією, перемогли Ірландію та Англію. Італійці - дуже прагматичні, вони витискають з себе всі сили. Німцям буде не просто реалізувати на полі свою перевагу. Думаю, шанси у цій грі 50 на 50."

Німці мали на два дні відпочинку більше за італійців. Так само і португальці більше відпочивали за іспанців. Цей фактор має відчутний вплив на футболістів?

"Якщо Італія виграє, то ніхто про це навіть не згадає. Дійсно, це має значення, але з урахуванням всіх препаратів та фармакології, визначальним цей фактор не є. Він займає маленький відсоток."

Зараз ви читаєте новину «"Роналду мав бити пенальті раніше" - Гайдаш ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути