пʼятниця, 16 травня 2014 09:50

"Програш Кубка став би для киян катастрофою" - Грачов

"Програш Кубка став би для киян катастрофою" - Грачов
fcdynamo.kiev.ua

– У першому таймі кубкового фіналу на полі не було "Шахтаря". Замість нього грала команда-катастрофа, – каже колишній форвард гірників Віктор Грачов. – Своїм ставленням нинішнє покоління донеччан наплювало на звання кубкової команди, яке традиційно закріпилося за "Шахтарем".

Не пригадую матчу, коли б за увесь перший тайм команда жодного разу не вдарила по воротах. Частина виконавців – П'ятов, Кучер, Тейшейра взагалі невідомо що робили на полі. Їх просто не було. У другому таймі гірники повернулися в гру. З'явився пресинг, швидкості.

Натомість пропало київське "Динамо". За великим рахунком обидва колективи навряд чи занесуть нинішню гру собі в актив. "Динамо" грало 15 останніх хвилин першого тайму. У другому більше симулювало ніж боролося на полі. "Шахтар" теж пограв у футбол 15 перших хвилин другого тайму.

Чи можна говорити про втрату мотивації гірників?

- Навряд. Перед матчем Рінат Леонідович казав, що перемога в Кубку зараз важливіша. Однак настрій, з яким вийшли помаранчево-чорні на цю гру вказував, що вони продовжують святкувати чемпіонство. Це не дивина, бо з "Баварією" після виграшу титулу сталося те саме. Натомість динамівці були заряджені на перемогу. Без Кубка вони б у Київ не поїхали. Цей заряд відчувався у всіх: від запасних до президента. Цього року вперше в історії українського футболу кияни залишилися без медалей. Програш Кубка став би для них катастрофою. Хто б що не казав, а для гірників ситуація такою не була.

Ребров реанімував "Динамо"?

- Здається, після гри президент киян сказав, що під емоціями не вирішуватиме подальшу долю наставника. Так, динамівці загалом зіграли краще за гірників і заслужено перемогли. Але їхня гра була далекою від ідеалу. За винятком відрізку в 15 хвилин наприкінці першої половини зустрічі. Час на роздуми для Ігоря Михайловича залишається. Зрештою є ще остання гра із "Зорею", після якої він і ухвалюватиме рішення про нового чи старого наставника.

Зараз ви читаєте новину «"Програш Кубка став би для киян катастрофою" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути