понеділок, 13 серпня 2012 10:47

Польща депортувала останнього російського фана Євро-2012

Польща депортувала останнього російського фана Євро-2012
Польські та російські фани масово билися в Варшаві. Фото: ap.com

У неділю, 12 серпня, влада Польщі депортували російського вболівальника Віктора Єрьоміна, який був напередодні випущений з в'язниці

Як повідомляє РИА Новости, висланий на батьківщину росіянин був включений в "чорний" список громадян, які будуть персонами нон-грата в країнах Шенгенської угоди протягом найближчих п'яти років.

29-річний вболівальник чемпіонату Європи з футболу 2012 відбув у Польщі двомісячний тюремний термін. Польський суд визнав його винним в участі в бійках з іншими фанатами. Після свого звільнення Єрьомін чекав відправки на батьківщину в особливому пункті для депортованих осіб під контролем польських прикордонників. Квиток на батьківщину йому передав завідувач консульським відділом посольства Росії в Польщі Дмитро Нестеров. Переліт росіянина додому оплатили його родичі.

Раніше з Польщі вже були вислані двоє інших російських уболівальників, які відбували там тюремні терміни - Дмитро Абрамов та Павло Лєпіхов. Крім того польські слідчі органи продовжують розслідування відносно ще чотирьох росіян, обвинувачених в участі в безладах на Євро-2012. Вони були випущені під поручительство російського консула і під гарантії того, що в разі необхідності вони на першу вимогу польської сторони з'являться для надання свідчень.

Нагадаємо, що масові сутички між російськими і польськими вболівальниками мали місце в Варшаві 12 червня. В цей день пройшла гра між збірними двох країн на Євро-2012. Тоді були затримані близько 200 осіб - громадян Польщі та Росії. Більша частина з них незабаром були відпущені. Деякі росіяни отримали умовні терміни або були засуджені до штрафів за бійки чи використання фаєрів на стадіонах.

Зараз ви читаєте новину «Польща депортувала останнього російського фана Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути