Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2016 12:38

Невдовзі на матчах "Динамо" навіть свистіти буде нікому
7

Фото: Reuters

Учора київське "Динамо" програло матч 3-го туру групового турніру Ліги чемпіонів. Кияни поступилися вдома португальській "Бенфіці" - 0:2 , мають одне очко і посідають останнє місце у групі. Лідирує італійський "Наполі" - шість очок. У турецького "Бешикташа" - 5. У "Бенфіки" - 4.

Нинішні перспективи команди невеселі, але точніше про них можна буде говорити після матчів наступного туру. 1 листопада кияни зіграють із "Бенфікою" на виїзді.

А поки що – Микола Несенюк про домашній матч.

Сподівання на успішну гру "Динамо" проти "Бенфіки" у матчі третього туру Ліги чемпіонів розвіялися ще за годину до початку матчу. Одразу, як стали відомі стартові склади команд. Коли побачив у протоколі прізвища Антунеса і Гонсалеса, відчуття були подібні до тих, які виникають у кабінеті стоматолога, коли той каже, що пломба не підійшла і слід свердлити ще раз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київське "Динамо" посяде бодай третє місце в групі ЛЧ?

Повірити у те, що ця парочка високооплачуваних іноземців раптом припинить мучити себе та команду і почне грати у футбол, можна було рік тому. Тепер ці люди у складі - катастрофа навіть у грі проти "Олександрії", не кажучи вже про "Бенфіку". Центр півзахисту викликав ще більшу нудьгу. Федорчук і Корзун ніколи не були і не будуть майстрами точної передачі чи несподіваного дриблінгу. І крила з приводу того, що обох випустили у матчі Ліги чемпіонів, у них ніколи не виростуть.

Тож ще до початку гри було відомо: "Динамо" нічим нас не потішить. Футболісти, здатні зіграти нестандартно, залишилися на лаві запасних разом із форвардом Гладким. На нього було шкода дивитися, здається, усім, окрім нього самого і тренера, який запросив нападника до "Динамо".

Залишалося перетерпіти 90 хвилин гри, сподіваючись, що господарі поля принаймні не засмутять остаточно глядачів, які заповнили трохи більше ніж третину трибун.

Нинішня "Бенфіка" - це зовсім не "Барселона" і не "Баварія", хоча назва теж починається на літеру "Б". Цю команду можна і треба обігрувати. Та як ти це зробиш, коли прийняття й обробка м'яча більшістю динамівців були цього вечора на рівні другої ліги? Коли господарі не розігнали жодної нормальної контратаки, як це нині вміє не лише "Зоря", а й "Зірка" із "Олімпіком". Кияни, отримавши м'яч, або віддавали його назад або заганяли поближче до кутового прапорця. Звісно, що така гра не була проблемою для захисту "Бенфіки" на чолі із досвідченим Луізао.

Залишалося дочекатися, коли гравці "Динамо" помиляться і "привезуть" м'яча у свої ворота. На це знадобилося лише 9 хвилин. Нормальна команда, пропустивши вдома необов'язковий м'яч, має відповідати трьома. Для нинішнього "Динамо" це стало проблемою та "зламало гру".

Знаєте, не від того сумно, що програли. Сумно від бадьорого настрою Сергія Реброва, який після другої поспіль домашньої поразки у Лізі чемпіонів заявив, що готовий "іти далі" разом із командою. Поки що команда впевнено йде до третього місця у чемпіонаті і четвертого у групі Ліги чемпіонів. І невідомо, чи зупинить хто підопічних нашого тренера на цьому шляху?

Глядачів зупиняти не треба. Стадіон чомусь не розділив оптимізму динамівського тренера, після фінального свистка провівши команду свистом та неприємними вигуками. Коли так піде далі, то незабаром на трибунах і свистіти не буде кому.

Зараз ви читаєте новину «Невдовзі на матчах "Динамо" навіть свистіти буде нікому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути