середа, 19 жовтня 2016 13:42

Глядачі потребують гри, а потім результату – 21:45, "Динамо" - "Бенфіка"

Глядачі потребують гри, а потім результату – 21:45, "Динамо" - "Бенфіка"

Третій тур у груповому турнірі Ліги чемпіонів – індикатор подальших перспектив команди у цих змаганнях. Київське "Динамо" має очко після двох турів і сьогодні на "Олімпійському" проведе домашній поєдинок проти португальської "Бенфіки". 21:45 – час початку матчу, 20:30 – нашої текстової трансляції.

Акцент гри від Миколи Несенюка

О 12-й дня біля кас "Олімпійського" сумно палили цигарки перекупники квитків, яких знаю років із десять.
- Що, не дають заробити? – запитую.
- А як тут заробиш, коли "Динамо" так грає, - відповідає один із "бариг".

У цьому короткому діалозі, як на мене, головна причина того, що вечірній матч Ліги чемпіонів між "Динамо" та "Бенфікою" не збере, напевно, і половину стадіону. Футбольному глядачеві, тому, хто платить за квитки і ходить на стадіон, важливий не лише результат команди, здобутий усіма правдами і неправдами. Люди хочуть бачити гру. Хочуть бачити справжній футбол. Такий, як півтора роки тому, коли "Динамо" обіграло у Києві "Евертон" - 5:2! З того часу динамівці двічі стали чемпіонами, але попри це, катастрофічно втрачають глядачів.

Тому головним сьогодні для команди Сергія Реброва вважаю не стільки результат, скільки повернення тієї гри, що була півтора роки тому! Глядач пробачить команді поразку, якщо вона станеться внаслідок прикрої випадковості або відчутної переваги суперника у класі. Але не подарує чергового сеансу "боротьби за результат" із набридлим перекочуванням м'яча на своїй половині поля і незнанням, що із цим м'ячем робити.

"Бенфіка" для "Динамо" - це той суперник, проти якого можна грати у футбол. Це не настільки потужна команда, яка може швидко покарати за помилки і вирішити гру за півгодини, як це зробив у лютому "Манчестер Сіті". Рівень гравців португальської команди не вищий за наших, а подекуди нижчий. Треба лише грати у футбол, а не тремтіти за результат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зліва в захисті у "Бенфіки" грає дебютант, це шанс для Ярмоленка" - Шахов

Чи здатне на це нинішнє "Динамо"? Упевнений, що так! Згадаймо перші півгодини матчу проти "Шахтаря" у Харкові. Якщо наші сьогодні зіграють так само, мені буде шкода "Бенфіку". Що цьому може завадити? Про це слід запитувати у футболістів і тренера "Динамо". Дуже хочеться, аби після сьогоднішньої гри вони підходили до журналістів із гордо піднятими головами. Сподіваюсь, вони хочуть того самого!

Зараз ви читаєте новину «Глядачі потребують гри, а потім результату – 21:45, "Динамо" - "Бенфіка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути