пʼятниця, 26 лютого 2016 05:45

Шансів пройти далі у киян немає

Автор: REUTERS
  Оборонець ”Манчестер Сіті” Ніколас Отаменді (у центрі) проти динамівських захисників Домагоя Віди (ліворуч) та Євгена Хачеріді
Оборонець ”Манчестер Сіті” Ніколас Отаменді (у центрі) проти динамівських захисників Домагоя Віди (ліворуч) та Євгена Хачеріді

— Я не здивувався б, якби під час матчу рахунок став 0:4, — каже колишній нападаючий збірної України Іван Гецко, 47 років. — Не скажу, що налаштовувався на поразку до поєдинку, але в першому таймі стало зрозуміло, що "Динамо" нічого не "світить".

Київське "Динамо" провело першу за 17 років зустріч на виліт у Лізі чемпіонів. У середу підопічні Сергія Реброва поступилися англійському "Манчестер Сіті" — 1:3. Перший матч 1/8 фіналу відбувся в Києві. Аби розраховувати на вихід до чвертьфіналу, "Динамо" потрібно забити щонайменше три голи в Манчестері 15 березня.

— "Манчестер Сіті" справді невдало грає останні поєдинки в чемпіонаті й Кубку Англії, — продовжує Іван Михайлович. — Але, вибачте, команди тамтешньої прем'єр-ліги вищі класом за "Динамо". І "Манчестер Сіті" може дозволити собі пожертвувати внутрішніми турнірами, які він вигравав. А от у Лізі чемпіонів жодного разу не виходив до чвертьфіналу. Тому мотивація гостей у зустрічі була надвисокою. "Динамівці" теж вийшли не дурня клеїти, але їх просто з'їли на полі. Всюди. На фланзі, де Стерлінг зліва робив що хотів. У центрі — тому Гармаш відіграв тільки півгодини. За розіграшу стандартних ситуацій — після кутового "Манчестер Сіті" відкрив рахунок.

Передбачали, що "Динамо" гратиме на контратаках. Чому так не вийшло?

— Я не зовсім розумію, як кияни могли діяти другим номером. Для цього треба мати швидких форвардів. У стартовому складі вийшов Теодорчик — він не для такої гри. "Динамо" швидко пропустило й далі мусило атакувати. Але не мало уявлення, як "розкрити" оборону "Сіті". Суперник легко комбінував, ­звільнявся від опіки й розігрував такі комбінації, що в наших футболістів голова обертом йшла.

Коли "Динамо" сквитало один гол — у вас не виникло відчуття, що справи киян підуть на ­краще?

— Ні. Гол — така справа, і "Барселона" може пропустити від аутсайдера чемпіонату Іспанії. "Динамо" безумовно зіграло другий тайм краще, ніж перший, відносно себе. А суперник і після перерви діяв потужно. Наслідок — гості повністю виграли фініш матчу. Третій гол був логічний.

Які завдання мають ставити перед собою "динамівці" у повторному поєдинку?

— Шансів пройти далі немає. Але це ж не означає, що Ребров випустить на поле резервний склад. "Манчестер Сіті" точно не буде настільки відмобілізованим, як у Києві. Цим треба скористатися, здивувати гостей. Не в плані індивідуальної гри, тактики чи швидкостей. Тут "Динамо" не має переваги за визначенням. А от не програти боротьби, діяти жорстко, так, як не любить суперник, зокрема, Яя Туре, — кияни здатні. І цього може виявитися досить, щоб не поступитися в повторному матчі. Це стане певним успіхом.

Як далеко може пройти "Манчестер Сіті" у Лізі чемпіонів?

— Анітрохи не здивуюся, якщо гратиме у фіналі.

Зараз ви читаєте новину «Шансів пройти далі у киян немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути