субота, 09 червня 2012 14:56

"Не відчувається свята серед українців" — німецькі вболівальники

Дітер приїхав до Києва з німецького Дюссельдорфа. З трьома друзями вирішили відвідати матчі збірної Німеччини у Львові та Харкові. П'ють пиво у фан-зоні.

"Ми вчора вранці прилетіли. Дуже все подобається. Але, на жаль, не відчувається такого свята, азарту. Можливо, це через те, що Євро щойно розпочалось, і пізніше буде веселіше. Але щось українці досить кволо беруть участь у цьому", - скаржаться німці.

Питаю Дітера, чому розмістились саме у Києві.

"Німеччина перший матч грає у Львові. Але ми розмістилися в Києві, бо так зручніше діставатися і туди, і до Харкова. Та й столицю можемо побачити."

Німців вразило ставлення місцевих. Хоча нарікають на проблеми з мовою. Кажуть, українці погано знають англійську. Але допоможуть навіть жестами: "Найбільше вразили саме люди — дуже зичливі і готові допомогти. Навіть, якщо не знають англійської чи німецької. Проведуть мало не за руку. У Німеччині такого немає".

Автор: Фото: Ігор Луб’янов
  Четверо німецьких уболівальників п'ють пиво у фан-зоні на вул. Хрещатик у Києві. Дітер — четвертий справа
Четверо німецьких уболівальників п'ють пиво у фан-зоні на вул. Хрещатик у Києві. Дітер — четвертий справа

Українське пиво вже пили.

"Пиво подобається, "Оболонь" називається, ні? - сміється Дітер, по літерах вимовляючи слово. - Але все ж ми частіше п'ємо "Карлсберґ". Ціни тут суттєво нижчі, ніж у Німеччині. Хіба що готелі досить дорогі, але це, здається, через чемпіонат. Зате умови в готелі нам дуже подобаються, ми чекали на гірше".

Питаю про дівчат: "Дівчата — так, неймовірні просто". Але на відповідь, чи вже з кимось познайомилися, німці перелякано махають руками: "Ні-ні, ти що! Не знайомилися! Ми так собі дивимося".

Зараз ви читаєте новину «"Не відчувається свята серед українців" — німецькі вболівальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути