пʼятниця, 08 червня 2012 11:26

"Ціни поставили захмарні" - у Львові відкрили офіційну фан-зону Євро-2012
11

Фото: ФОТО: Павло ПАЛАМАРЧУК

7 червня у Львові відкрили офіційну фан-зону. Вона розташувалася у центральній частині міста. З усіх боків фан-зона обгороджена двометровим парканом. Основна сцена розташована навпроти Оперного театру. Її висота 16 метрів, ширина — 29 метрів. На ній поставили великий екран для перегляду матчів. Він має площу 79 кв. м. До початку футбольних двобоїв тут виступатимуть відомі українські гурти — "Мандри", "Тартак", "Скрябін", "Mad Heads XL".

На території фан-зони знаходиться ще один екран менших розмірів за основний. Також для фанів облаштували ігрові майданчики, офіційний магазин із символікою чемпіонату, закусочні.

Перед відкриттям влада міста обіцяла, що ціни у фан зоні будуть помірні, такі самі як і поза нею. Проте продавці виставили ціни на 50-100% вищі від звичайних.

Перед відкриттям на сцену вийшли діти із прапорами країн учасниць Євро. Оркестром було виконано гімни України, Польщі та Євросоюзу. Після цього представник УЕФА та директор департаменту "Євро-2012" Львівської міськради Олег Засадний перерізали червону стрічку.

"Ми встигли все зробити, - сказав він. - Як кажуть наші гості, фан-зона їм подобається. Вона затишна, комфортна. Хоч й невелика, але кожен тут почуватиметься комфортно. Вона є більше промоційним заходом від міста, ніж комерційним.

На час відкриття на території було близько тисячі людей. Переважно всі львів'яни. Іноземних фанів - небагато. Найбільше було португальців. Також були німецькі, австрійські, голландські, італійські та російські фани. Вони розмахували шарфами та національними прапорами, фотографувалися із людьми.

"Ніби непогано зробили тут, але все одно якось не так, - розповів львів'янин Андріан Стець. - Ціни поставили захмарні. Для приїжджих фанатів може вони й нормальні. Але для українців то задорого. Все тут обгороджено. Як у гетто якомусь чуєшся. Та вже і відкриття, а вони ще щось доробляють тут. Чисто по-українськи".

Фан-зона зможе вмістити 27 тисяч фанів. Вартість цього проекту 1,5 мільйони євро. Вхід на територію буде безкоштовним. Платними будуть лише два безматчеві дні — 29 і 30 червня.

Зараз ви читаєте новину «"Ціни поставили захмарні" - у Львові відкрили офіційну фан-зону Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути