субота, 14 березня 2015 12:41

"Найгірший показник відвідуваності склав більше 39 тисячі глядачів" - як влаштований стадіон "Вердера"
25

Поки до матчу бременського "Вердера" з мюнхенською "Баварією" лишається ще трохи часу, можемо ближче познайомитися з "Везерштадіоном". Про його зовнішній вигляд я вже писала. Тепер заглянемо всередину.

 

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

 Гостьова роздягальня

Прес-аташе "музикантів" Міхаель Рудольф, тримаючи в руках величезну зв'язку ключів, відімкнув звичайні на вигляд двері. 

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

"У суботу тут буде "Баварія". Це гостьова роздягальня. Там масажний кабінет, там душ і все необхідне для відновлення гравців. Ось там кімната для тренерів", - ми загнянули у невеличке приміщення, де останні приготування до матчу завершував один із працівників стадіону.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 

По обидва боки вхідних дверей висять великі аркуші у вигляді футбольного поля. У суботу Хосеп Гвардіола малюватиме тут свої тактичні смехи.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Домашню роздягальню побачити не вдалося, адже там якраз команда готувалася до тренування. Буде на що подивитися під час наступного візиту у Бремен.

Віп-зона

Ліфт підняв нас на третій поверх, який весь зайнятий скай-боксами і ложами. Простіше кажучи, тут матч дивляться віп-вболівальники. Є окрема ложа для сімей футболістів.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 

"Є скай-бокси, які ми продаємо на весь сезон, а є такі, які можна орендувати на окремий матч. Як правило, всі вони зайняті. У кожного свій окремий стиль. Кілька років тому була навіть ложа тільки для жінок. Чоловікам там не можна було знаходитися. Її організувала компанія "Jacobs". Тоді про це багато писали", - розповідає Міхаель, відмикаючи одні двері за іншими.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Скай-бокс може орендувати як одна компанія так і дві або, наприклад, три. Біля дверей висить табличка, яка показує чиї це місця. Чимало компаній організовує перегляд матчів для своїх клієнтів.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
До речі, "Везерштадіон" - це перший стадіон бундесліги, на якому організували скай-бокси. Це було ще у 80-х. На сьогоднішній день вони здаються верхом скромності. Можеш порівняти з теперішніми".
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 
 
Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Чаша стадіону

"Колись на "Везерштадіоні" були бігові доріжки. Але потім їх прибрали і добудували сидіння. Якщо глянути на трибуну за воротами, то здається, що її хтось запхав усередину чаші. Тепер глядачі дуже близько до поля і на матчах у нас неймовірна атмосфера. 

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Коли я почав тут працювати, то на трибунах були лавки без окремих місць. Потім поставили індивідуальні сидіння червоного кольору і вже під час останньої реконструкції їх замінили на зелені.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

На сезон ми продаємо 25 тисяч абонементів. Решту квитків йде у вільний продаж, щоб їх змогли купити люди, які приїжджають у місто на вихідні. Звичайно, ми трохи ризикуємо. Адже, якщо команда погано гратиме, то на неї можуть не піти. Але у цьому сезоні найгірший показник відвідуваності склав - більше 39 тисяч глядачів. "Везерштадіон" вміщує 42 358. Тобто, у нас майже завжди все продано.

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Розумієш, похід на футбол - це не тільки 90 хвилин матчу. Це культурний відпочинок і люди приходять на стадіон за кілька годин до стартового свистка. Скоро сама побачиш".

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Обидві трибуни за воротами - це стоячі місця. Але при потребі вони легко перетворюються у сидячі.

"УЄФА забороняє стоячі місця, тому у матчах збірної та єврокубках, місткість стадіону зменшується". 

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

Ще відзначу, що газон на "Везерштадіоні" у чудовому стані. На стадіоні давно вже не проводять концерти, щоб не травмувати поле. 

Автор: Ірина КОЗЮПА
 

І так, всі квитки на матч продано. З іменнитих гостей на "Везерштадіоні" чекають Уве Зеелера, внук якого Левін Озтуналі грає за "Вердер", і главу Німецького футбольного союзу Тео Цванцигера.

Зараз ви читаєте новину «"Найгірший показник відвідуваності склав більше 39 тисячі глядачів" - як влаштований стадіон "Вердера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути