середа, 17 грудня 2014 15:39

Кварцяний погрожує завершити кар'єру, якщо матч "Волинь" - "Металіст" не переграють

Кварцяний погрожує завершити кар'єру, якщо матч "Волинь" - "Металіст" не переграють
Фото: segodnya.ua

Головний тренер луцької "Волині" Віталій Кварцяний впевнений, що якщо ФФУ не розсудить по справедливості ситуацію з перерваним матчі з "Металістом", то він піде у відставку.

Про це він сказав в інтерв'ю клубній прес-службі.

"Виходить клубу, тренеру, команді порушувати регламент не можна. А от судді за "вбивання" команди відповідальності не несуть! Отже - немає шансів на справедливе правосуддя? Тому якщо ФФУ хоче бути по-людськи справедливою і чесною, вона вирішить так: Кварцяному - грамоту і дискваліфікацію на один матч умовно, щоб я не задихався без футболу. Стадіон може один матч без глядачів перетерпіти або умовну дискваліфікацію на три матчі відбути. Не можна дуже грубо карати вболівальників, які прийшли подивитися і співпереживати чесну боротьбу", - упевнений Віталій Володимирович.

Тренер упевнений, що матч має бути переграно.

"Ми повинні переграти гру на нейтральному полі або в Луцьку без глядачів. Так, ми не вітаємо таку поведінку глядачів. Розумію, що їх спровокував арбітр, але кому потрібні ці проблеми з санкціями щодо клубу? Для мене самого це шоком було, коли вболівальники вибігли на поле. Таким самим шоком були звинувачення в тому, що це "Волинь" організувала зрив матчу", - сказав він.

Тренер не виключає, що взагалі може завершити тренувати.

"Якщо ж мене покарають сильно, я просто закінчу з тренерською кар'єрою. Був уже період, коли я не працював півроку і нічого в українському футболі не відбулося нового... Питання в іншому: після відбуття дискваліфікації я не зможу тренувати з однієї простої причини - через непереносимість згубної практики дуету "ФФУ - Комітет арбітрів". Вона йде врозріз з моєю свідомістю. Отримати інфаркт від таких дій я не хочу. А я хотів би ще потренувати "Волинь" років десять, виховати кілька гравців для національної збірної. Я планував Михайлу Фоменку запропонувати в майбутньому 4-5 виконавців. Вважаю, що це основне завдання для будь-якого тренера - не стільки очки, місця твоєї команди, скільки дбати про головну збірну країни", - резюмує головний тренер "Волині".

Зараз ви читаєте новину «Кварцяний погрожує завершити кар'єру, якщо матч "Волинь" - "Металіст" не переграють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути