пʼятниця, 26 грудня 2014 17:44

"Кукоч нам не цікавий, а принципової позиції не грати з росіянами в нас немає" - Суркіс

"Кукоч нам не цікавий, а принципової позиції не грати з росіянами в нас немає" - Суркіс
Фото: dynamo.kiev.ua

Президент "Динамо" Ігор Суркіс розкрив деякі трансферні плани клубу в зимове міжсезоння після зустрічі з дітьми, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи.

- Не віриться, що під час відпустки ви відпочиваєте. Напевно думаєте, шукайте якесь посилення для команди?

- Не можу сказати, що така вже в мене відпустка. Я хіба що можу поспати зайву годину. Дійсно, ми зустрічалися з Сергієм Ребровим, розмовляли години дві. Є питання і проблеми, які потребують вирішення. Команда збирається у Києві буквально через 12 днів, багато хлопців починають з'їжджатися вже зараз. Організувати треба все так, щоб команда відчувала, що ми продовжуємо її любити, вона проведе хороші збори і буде далі радувати наших уболівальників.

- Вже визначилися із спаринг-партнерами?

- Думаю, що Сергій Станіславович вже має намітки. Зараз більше працюємо над спарингами для другого збору. Для першого це не так принципово. Це підготовчий період, під час якого відбувається втягування в функціональний стан. Не має значення, з ким ми будемо грати на зборах, головне, щоб команда психологічно і функціонально добре підготувалася.

- Коли щось можна буде почути щодо селекції?

- Сьогодні ви від мене новин не почуєте, ніякої конкретики поки що немає. Ми дійсно перебуваємо в пошуку. Враховуючи наші проблеми, нам, насамперед, потрібен лівий захисник. Якщо знайдемо висококласного гравця на цю позицію, то придбаємо його. У нас є певні намітки. Більш предметно зможемо говорити після 1 січня, коли відкриється трансферне вікно.

- Чи можна говорити про якісь фінансові обмеження?

- Ми не говоримо про гроші, а шукаємо футболіста, який би підійшов "Динамо" за ігровими якостями. В подальшому, коли видужає Макаренко, щоб не був для нас баластом, а зміг конкурувати за місце в складі. Це що стосується лівого захисника. Також сьогодні є певні складнощі із запрошенням до України легіонерів. Наше завдання номер один - зберегти той склад і бойовий дух, який був у команди в кінці першої частини сезону.

- Чи дійсно "Динамо" цікавиться хорватом Тончі Кукочем?

- Ця інформація взагалі не відповідає дійсності. Сьогодні я ще приїхав і перевірив, чи можливо, хтось замість мене відправив запрошення. Але такого бути в "Динамо" не може апріорі. Ще раз повторюю - Кукочем ми не цікавимося і ніколи не цікавилися.

- Чи справді існує принципова позиція не проводити спаринги з російськими клубами?

- Наші вболівальники дуже патріотично ставляться до нашої країни. Звичайно, київське "Динамо" не може бути не разом з ними. Принципової позиції як такої немає. Але якщо існує можливість провести спаринг з будь-якою іншою командою, щоб не було політичного ажіотажу, від матчів з російськими клубами ми постараємося утриматися. Хоча футбол часто краще примиряє народи, ніж політики. Я б не робив на цьому жодних акцентів. Зазначу, що інформація про те, що я заборонив спаринг з "Краснодаром", не відповідає дійсності.

- Мбокані запросили до складу збірної Конго для участі в Кубку Африки з 17 січня по 8 лютого. Це хороша новина для "Динамо" чи ні?

- Запрошення футболіста до збірної — це престиж для клубу. Але в той же час загрожує тим, що ми можемо на якийсь час втратити Мбокані в його кращих кондиціях. Він - висококласний гравець, який приносить користь "Динамо". Зумів продемонструвати це, відновившись після тяжкої травми. В останній іграх, які проходили в непростих погодних умовах, він вийшов і відіграв на відмінно. Тому Мбокані нам дуже потрібен, і ми хотіли б, щоб він якомога швидше повернувся до розташування клубу. Мене насамперед цікавить моя команда, а не збірні. Але коли Мбокані запросили, ми, як законослухняний клуб, зобов'язані були гравця відпустити.

Зараз ви читаєте новину «"Кукоч нам не цікавий, а принципової позиції не грати з росіянами в нас немає" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути