пʼятниця, 19 вересня 2014 18:18

Каладзе і Тимощук заплакали на похоронах Андрія Гусіна
30

Фото: Тарас Подолян

"Третій раз за ці 47 днів ми зустрічаємося тут з такого сумного приводу. Валентин Белькевич, Андрій Баль. Тепер і до Андрія Гусіна черга дійшла. Напевно, Валерій Васильович вирішив зібрати небесну команду ", - звертається до присутніх на стадіоні "Динамо" ім. Лобановського спортивний журналіст Олександр Липенко. Через кілька хвилин коло пошани має здійснити катафалк з тілом легендарного динамівця Андрія Гусіна. Останній 17 вересня розбився на мотоциклі на автодромі "Чайка".

Прощання проходить в одному з залів стадіонного комплексу. Перед входом стоїть портрет з траурною стрічкою. Навпроти входу, до гратчастого забору прив'язано банер з написом: "А. Гусін. Вічна пам'ять".

Труну розташовано посеред зали, стоїть почесна варта з хлопців в динамівській формі, весь час звучить траурна музика. Поруч із труною сидять дружина Христина, сини Андрій та Іван, мати Валентина Василівна, батько Леонід Володимирович, близькі та родичі. Безліч людей, несуть квіти. Їх періодично виносять, звільняючи місце для нових.

"Все у нього було на дуже хорошому рівні, як у житті, так і в футболі. На полі він повністю віддавався грі, робив за нас всю чорнову роботу. За полем був люблячий чоловік в першу чергу і чудовий батько, - каже партнер Гусіна по "Динамо" 90-х Олександр Хацкевич. - Чудово готував, нікого не підпускав до мангалів з м'ясом. Прекрасно грав у великий теніс, пінг-понг любив".

Про пристрасти Гусіна до мотоциклів Хацкевич дізнався тільки в день загибелі.

"Про те, що він придбав мотоцикл, я дізнався тільки в той день, коли Андрій розбився. Знаю, що Христина намагалася відговорити його від цієї затії. Але він любив цю справу, швидкість, був упевнений у своїх силах", - каже Олександр.

Повірити в смерть Гусіна довго не міг.

"Поки достовірно не переконалися, ніхто не міг у це повірити. Дізналися через тих людей, які одразу приїхали на "Чайку" і підтвердили, що це дійсно Андрій. А перед цим були півгодини очікування, півгодини надії, що це якась помилка. Але, на жаль, цього не сталося", - констатував він.

Попрощатися з Андрієм Гусіним приїхали з Грузії його колишні партнери по "Динамо" Каха Каладзе і Георгій Деметрадзе, а також Анатолій Тимощук з пітерського "Зеніту". Разом з Гусіним останнній виступав за збірну України. Обіймаються, плачуть. Трохи пізніше до них приєднується Олександр Шовковський. Кілька хвилин мовчки стоять, дивляться в землю.

"Десь місяць тому ми розмовляли по телефону, - каже Каха Каладзе. Поряд з ним постійно два охоронця, підходити зовсім близько не дозволяють - Ми дуже дружили. Коли я в перший раз поїхав з київським "Динамо" на збори, ми разом жили в кімнаті. І Андрій для нас був прикладом і як людина, і на футбольному полі. Про смерть Андрія дізнався з новин. Для мене це був шок. Не можу повірити, що його більше немає. Третя смерть в "Динамо" за півтора місяці. Важко передати словами".

Попрощатися з Андрієм Гусіним також приїхали президент "Динамо" Ігор Суркіс, головний тренер команди Сергій Ребров, ветерани "Динамо" Олександр Заваров, Віталій Рева, Владислав Ващук, Віталій Косовський, Віктор Хлус, мер Києва Віталій Кличко, автогонщик Олексій Мочанов, представники команди зірок естради "Маестро".

Поховали спортсмена на Байковому кладовищі. На церемонію прощання прибули близько 100 людей. Серед них - екс-динамівці Олексій Михайличенко, Володимир Веремєєв, Володимир Мунтян.

Священик читає молитву. Мати Андрія Гусіна час від часу непритомніє, її весь час підтримують по черзі родичі, бризкають обличчя водою. Поруч із труною - флакон з ліками, недалеко в постійній готовності бригада швидкої допомоги. В труні з одного боку від покійного іконка, з іншого - динамівський вимпел.

"Це я винна, тільки я. Чому я тебе не вберегла від цього? Я всім бажала такого сина, як ти, а тепер ти мене залишаєш. Як же ти будеш жити в цій труні? Чому ти мене залишаєш? Я хочу до тебе!", - голосить вона. Поступово переходить на крик, починається істерика. Церемонія прощання затягується.

Труну з тілом опускають в землю. Мати нахиляється над могилою, кричить, її силою утримують чоловік і Олексій Мочанов, який опинився поряд. Заспокоюється через хвилин двадцять. Присутні кидають по три жмені землі.

Поруч з Андрієм Гусіним поховані Андрій Баль і Валентин Белькевич. Трохи далі - могила Богдана Ступки.

Зараз ви читаєте новину «Каладзе і Тимощук заплакали на похоронах Андрія Гусіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути