середа, 20 лютого 2013 17:31

"Хоче зірвати проведення Євробаскету-2015 у Львові" - депутати сперечаються через землю

"Хоче зірвати проведення Євробаскету-2015 у Львові" - депутати сперечаються через землю
Спорткомплекс має бути розрахований щонайменше на 10 тисяч глядачів ФОТО: ex.ua

20 лютого депутати Львівської міської ради скликали позачергову сесію. Причиною стала земельна ділянка, виділена для будівництва арени на чемпіонат Європи з баскетболу, який пройде в Україні у 2015-у році.

7 лютого депутати проголосували за виділення землі площею 2,7 гектарів на вул. Липова Алея, 5 у Львові. Наступного дня керівництво футбольного клубу "Карпати" заявило, що будувати багатофункціональний спорткомплекс збираються на місці футбольних полів для тренування дітей. Їх футбольний клуб відновив зі сміттєзвалищ.

"Бачу, що Андрій Іванович (Садовий) вирішив провести чергову аферу. Земельну ділянку під арену, очевидно, прибере до рук. Напевно, таким чином хоче зірвати проведення Євробаскету-2015 у нашому місті, - каже депутат від "Фронту змін" Олександр Алєксєєв. - Ми голосували за виділення землі, бо міський голова запевнив: до нього з таким проханням звернулося керівництво футбольного клубу "Карпати" разом з баскетбольним клубом "Політехніка-Галичина". Вони ж заперечують, що від імені їхнього керівництва до міськради надходили листи з таким проханням."

Футбольний клуб звернувся з цього приводу до прокуратури Львова. Там проводить перевірку законності прийняття рішення виконкомом.

Андрій Садовий запевнив, зробить все, щоб провести Євробаскет-2015 на найвищому рівні.

"Міський голова дав вказівку департаменту містобудування, юридичному управлінню спільно з баскетбольним клубом готувати проект ухвали, який був підготовлений і проголосований. Ця ухвала сьогодні є базовою. Це є цілий комплекс, у тому числі і стадіон. На сьогоднішній день є повне порозуміння між баскетбольним клубом і футбольним клубом. Немає жодних дебатів. Маємо варіанти запасні, в разі потреби," - передає прес-служба міського голови.

Додамо, що у турнірі візьмуть участь 24 команди, і буде зіграно 96 матчів. Євробаскет пройде у таких містах: перший етап у Харкові, Донецьку, Дніпропетровську та Києві, другий етап і фінал — Одеса, Львів і Київ. Також на право проведення чемпіонату претендує Івано-Франківськ.

Зараз ви читаєте новину «"Хоче зірвати проведення Євробаскету-2015 у Львові" - депутати сперечаються через землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути