середа, 06 лютого 2013 16:09

Янукович створив комітет з проведення в Україні Євробаскету-2015

Янукович створив комітет з проведення в Україні Євробаскету-2015
Янукович призначив Азарова відповідальним за підготовку до Євробаскету-2015 ФОТО: lenta-ua.net

Президент України Віктор Янукович підписав указ про створення Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

Очолив комітет прем'єр-міністр України Микола Азаров. Основною формою роботи Координаційного комітету є засідання, які проводяться не рідше одного разу на квартал. У разі потреби голова Координаційного комітету скликає позачергове засідання. Забезпечення діяльності Координаційного комітету здійснюється Адміністрацією президента України.

39-й Чемпіонат Європи з баскетболу буде проходити в шести містах України в 2015 році. Для проведення першого етапу чемпіонату містам-претендентам необхідно мати арени місткістю у 6000 місць, другого - 10 000, для фіналу - 15 000 місць. На момент оголошення країни-господаря чемпіонату лише у двох містах були арени, які придатні для першого етапу Євробаскету-2015: Київський палац спорту (6113 місць) і палац спорту "Метеор" (6500 місць) у Дніпропетровську.

Станом на грудень 2012 року в списку міст кандидатів на проведення турніру фігурували Дніпропетровськ, Донецьк, Київ, Львів, Одеса, Харків та Івано-Франківськ. Планується, що до чемпіонату Європи з баскетболу буде побудовано шість нових арен у Львові, Одесі, Дніпропетровську і Харкові по 6000 місць; в Донецьку - на 8-10 тисяч глядачів, а в Києві - на 16 тисяч людей.

За попередніми оцінками, підготовка до Євробаскету-2015 обійдеться Україні в 300 млн. євро.

Зараз ви читаєте новину «Янукович створив комітет з проведення в Україні Євробаскету-2015». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути