пʼятниця, 08 лютого 2013 17:11

Арени до Євробаскету-2015 "з'їдять" мільярди гривень

Арени до Євробаскету-2015 "з'їдять" мільярди гривень

У шести містах України, де проходитиме чемпіонат Європи з баскетболу в 2015 році, будуть побудовані нові спортивні арени. Про це сказав віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час презентації Концепції розвитку національної спортивної інфраструктури до Євробаскету-2015, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

За словами Вілкула, для проведення чемпіонату Європи з баскетболу будуть побудовані і реконструйовані сім сучасних спортивних арен. "Кожна з арен для проведення групового турніру повинна мати не менше 6 тис. глядацьких місць. Арени для півфіналу не менше 10 тис., а фіналу - не менше 15 тис.", - сказав він.

Згідно Концепції, будівництво арени в Києві планується на Столичному шосе. Місткість арени при проведенні баскетбольних матчів складе 17 тис. 780 місць, а при проведенні концертів - до 20 тис. Орієнтовна вартість проекту 984 млн.грн.

Арену в Донецьку планується розмістити в центральній частині міста. Місткість арени при проведенні баскетбольних матчів складе 12 тис. 940 глядацьких місць, а при проведенні концертів - до 15 тис. Вартість будівництва спортивної арени у Донецьку орієнтовно становить 533 млн.грн.

Нові спортивні арени в Дніпропетровську, Одесі та Львові під час баскетбольних матчів на своїх трибунах зможуть розмістити 10 тис. глядачів, а при проведенні концертів до 11 тис. Вартість кожного з трьох проектів - близько 410 млн.грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У ФІБА на очах були сльози після нашої презентації" - Волков про Євробаскет-2015

Спортивна арена у Харкові розрахована на 6 тис. глядацьких місць при проведенні баскетбольних матчів і до 7 тис. місць при проведенні концертів. Вартість об'єкту - близько 330 млн.грн.

"Це багатофункціональні комплекси. В них передбачена можливість проведення змагань з інших видів спорту, створення інформаційних, ділових центрів і всієї інфраструктури", - зазначив Вілкул.

Крім того, для проведення Євробаскету-2015 планується реконструкція двох існуючих спортивних арен - у Києві та Дніпропетровську. Оціночна вартість реконструкції зазначених об'єктів становить по 200 млн.грн.

Також планується побудувати п'ять тренувальних баз в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Львівській, Одеській областях. Орієнтовна вартість - близько 40 млн.грн. кожна. Ці тренувальні майданчики, за словами віце-прем'єра, будуть універсальними, і підійдуть для тренування з баскетболу, міні-футболу, волейболу.

Згідно Концепції, чемпіонат буде проводитися в Харкові, Одесі, Львові та Києві - груповий етап змагань, а в Дніпропетровську, Донецьку та Києві - півфінальні та фінальні ігри.

Нагадаємо, Державне фінансування в рамках підготовки чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році складе 7,057 млрд.грн.

Зараз ви читаєте новину «Арени до Євробаскету-2015 "з'їдять" мільярди гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути