середа, 23 квітня 2014 10:58

"Гра "Металіста" з "Шахтарем" викликає більше підозр" - Федорчук

"Гра "Металіста" з "Шахтарем" викликає більше підозр" - Федорчук
Олег Федорчук footboom.com

Колишній тренер "Таврії" Олег Федорчук вважає, що "Дніпро" ще не втратив шанси на чемпіонство.

"Для мене головним критерієм є гра. Так от за грою нинішній "Дніпро" переважає всіх у чемпіонаті України. З'явилося більше впевненості в грі в обороні. Інша справа, що різко здали інші провідні клуби. Більшою мірою це стосується "Динамо" й "Металіста" й меншою – "Шахтаря". Не вірю в договірний характер матчу "Дніпро" – "Волинь".

Договірні матчі не закінчуються з рахунком 5:1. Ніхто клоунами себе виставляти не буде. Договірняки закінчуються з рахунком 2:1 або 3:2. Між іншим, особисто мені матч "Металіста" з "Шахтарем" більше нагадував сплановану виставу, ніж гра в Дніпропетровську. "Дніпро" в останні роки не зіграв жодного договірного матчу. Не думаю, що вони вирішили відмовитися від цього у грі з "Волинню".

Дніпряни скаржилися на суддівство в попередньому матчі в Одесі.

"Суддя не був упередженим. Він просто помилився. В епізоді із не зарахованим голом він дивився не на м'яч, а на гравця, що лежав на полі. Це нагадало ситуацію з вилученням Гармаша в грі з "Шахтарем". Треба визнати, якщо ми допускаємо, що гравець може помилитися, не влучивши в порожні ворота з трьох метрів, то й суддя може помилитися.

Колись я розмовляв з Костянтином Вихровим і він казав: "Якщо суддя за гру зробить 8 методичних помилок, то відсудив він добре". За великим рахунком нинішнє суддівство в чемпіонаті України найкраще за всі часи незалежності. Причин декілька – у футболі стало менше крутитися грошей, спав ажіотаж, ніхто не рветься перемагати за будь-яку ціну й у суддів під впливом подій у країні з'явився внутрішній страх перед неправомірними діями".

Чи помітили ви зміни в грі "Динамо" під керівництвом Сергія Реброва?

"Насправді роль тренера в успіху команди сильно перебільшена. Я би відвів їй 10%. Зрілого гравця важко змінити. Тренер має визначитися із основним складом, відсікти зайве й дати вибраним можливість творити на полі. Якщо зміна наставника відбувається посеред сезону, то найбільше, що зробить команда – збереться на три-чотири матчі. На більше емоцій не вистачить.

Що Ребров може зробити з Вукоєвичем, який боїться м'яча й увесь час віддає його ближньому гравцю? І це рівень київського "Динамо". Тренер має підібрати кістяк команди, дати час йому зігратися. Навіть у великого Лобановського бували тривалі паузи, коли одна група гравців вже завершувала з футболом, а інша ще не сформувалася. Тому я не вірю в диво, яке може відбутися з "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «"Гра "Металіста" з "Шахтарем" викликає більше підозр" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути