середа, 18 квітня 2012 18:30

FIFPro побоюється проявів расизму в Україні та Польщі

FIFPro побоюється проявів расизму в Україні та Польщі

Провідним футболістам Європи загрожують образи на расовому грунті під час майбутнього чемпіонату Європи. Про це заявив глава Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів (FIFPro) Тео ван Сеггелен, повідомляє ЛігаБізнесІнформ з посиланням на BBC Україні.

Ван Сеггелен також висловив стурбованість тим, що у зарубіжних уболівальників можуть виникнути проблеми з фанами команд-господарів турніру та за межами стадіонів.

FIFPro провела власне дослідження явища расизму, насильства та замовних матчів у Східній Європі, яке було оприлюднено в лютому цього року. В ньому 10% всіх опитаних професійних футболістів сказали, що були жертвами насильства. В половині випадків - з боку уболівальників.

Ван Сеггелен, посилаючись на те, що 9,6% футболістів в цьому регіоні стали жертвами расизму, висловив побоювання, що подібне чекає команди-учасниці Євро-2012 в Україні та Польщі.

"Треба сподіватися, що це (східноєвропейські фани, які вдаються до расизму і насильства) - не ті самі люди, які прийдуть на матчі в Польщі та Україні, тому що тоді у нас буде справжня проблема", - сказав ван Сеггелен.

Генеральний секретар FIFPro сказав, що вболівальники країн, які пройшли відбірковий етап чемпіонату, не складуть проблеми, а попередній Чемпіонат Європи в Швейцарії та Австрії був, на його думку, просто фантастичним.

"Якщо більшість уболівальників будуть з цих двох країн (України та Польщі), тоді я не можу на 100% бути впевненим у тому, що чогось такого не відбудеться, навіть на стадіонах", - сказав ван Сеггелен.

Зараз ви читаєте новину «FIFPro побоюється проявів расизму в Україні та Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути