понеділок, 31 березня 2014 11:09

"Дніпро більше нагадував "Динамо" його найкращих зразків" - Федорчук

"Дніпро більше нагадував "Динамо" його найкращих зразків" - Федорчук
Федорчук: "Скарги на погане поле - від лукавого". "Фото: dynamo.kiev.ua

Колишній тренер симферопольської "Таврії" Олег Федорчук проаналізував учорашні матчі українських футбольних грандів.

"Пригадую, як наприкінці 70-х – початку 80-х років минулого століття в радянському тижневику "Футбол-Хокей" проходила дискусія за якими критеріями визначати команди високого рівня. Так от, Валерій Лобановський відмовився від простого підрахунку техніко-тактичних дій, порадивши рахувати не їх, а атаки максимальної потужності. Вчора за цим компонентом з четвірки команд виокремлювався "Дніпро". Усі свої атакувальні дії дніпропетровці проводили на максимальних швидкостях, без непотрібної перетасовки в центрі поля. Вони швидше думали на полі. Навіть воротар не затримував темп, вводячи м'яч у гру. За кількістю глибоких проникаючих атак "Дніпро" повністю переграв суперника. У вчорашньому матчі дніпряни більше нагадували київське "Динамо" його найкращих зразків. Гравці лінії атаки господарів поля дуже швидкісні, мобільні, розуміють одне одного з півслова. Як і передбачалося, дніпропетровці повністю переграли своїх опонентів на флангах. Закиди на поганий стан поля – від лукавого. Саме гравці на поле не скаржилися". - сказав експерт.

"Результат харківського матчу теж закономірний. Фактично, "Металіст" мало що показав. За них забивав Кучер і суддя. Натомість після першого ж пропущеного гола оборона харків'ян посипалася. Відверто погано зіграв Горяїнов. Третій гол від Даріо Срни це взагалі небачений воротарський ляп. Швидкість польоту м'яча складала 53 кілометри за годину. Такі удари захисники легко відбивають головою, а Горяїнов навіть не поворухнувся. Знову помилявся капітан Папа Гуйє. Вважаю, що в Харкові треба якнайшвидше вирішувати питання з керівництвом клубу, інакше проблеми можуть стати хронічними", - підкреслив Олег Федорчук.

Нагадаємо, "Дніпро" переміг вдома "Динамо" з рахунком 2:0, а "Шахтар" на виїзді обіграв "Металіст" - 4:2.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро більше нагадував "Динамо" його найкращих зразків" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути