пʼятниця, 03 жовтня 2014 12:38

"Динамо" починає творити на полі" - Леоненко

"Динамо" починає творити на полі" - Леоненко
Віктор Леоненко sport-xl.org

Кращий футболіст України 92-94 років Віктор Леоненко не знає, кому віддати перевагу в недільному матчі між "Динамо" і "Шахтарем".

Кияни тільки-но віднайшли свою гру, а досвідчений "Шахтар" розлючений останніми невдачами. Хто сильніший на сьогодні?

"Я не знаю, хто зараз виглядає краще. "Динамо" непогано зіграло останні матчі, але ж суперники були які? "Шахтар" сильніший їх усіх. Вчора кияни важко перемогли стоячих румун. Наприкінці могли і 2:2 зіграти. Добре, що виграли, але проблеми лишаються, вони нікуди не поділися.

Сидорчук старався, але якби в часи Лобановського в нього ноги звело на 70-ій хвилині, то негайно відправився б у "Динамо-3". Лобановський думки не допускав, що у когось із киян ноги могло звести від утоми. Сподобався перший "динамівський" гол. Наскільки я зрозумів це була не домашня заготовка, а чистої води імпровізація. Мене тішить, що гравці починають творити на полі".

Молодий Бурда разом із Ленсом зможуть протистояти Срні з Костою?

"Я не думаю, що матч буде важким для Даріо в захисті. Бурда гратиме уважно біля своїх воріт й уперед не ходитиме. Інша справа, що під час підключень Срни не буде вільних зон на його фланзі. Втім, я думаю, що головні проблеми киян будуть на протилежному фланзі. Тайсон і Азеведо можуть добряче поганяти Віду.

Додайте сюди довгі передачі від Ракицького, які теж треба буде переривати. Як свідчить гра проти "Порту" іноді в штрафному майданчику може й Кучер опинитися. Думаю, що матч буде важкою для суддівства. Динамівці молоді, здоров'я багато, будуть лупити бразильців по ногах".

Невдача із "Порту" відіб'ється на настрої донеччан?

"Як не дивно, для гірників добре, що вони впустили перемогу в Лізі Чемпіонів. Якби перемогли, то вийшли проти динамівців із шапкозакидацьким настроєм. Тренеру важко було би їх зібрати. А так налаштовувати не треба".

Хто із нападників зараз виглядить переконливіше – Кравець чи Адріано?

"Я думаю, що гратиме Гладкий. А щодо Кравця, то він, звісно, багато забиває, але несерйозним командам. Якщо так дивитися, то Теодорчик виглядає справжнім бомбардиром, бо забиває в кожному матчі. Хоча на полі нічого не робить. Для мене показник класу нападника, коли він сам створить момент і реалізує його. На своєму горбу. А заводити м'яч в пусті ворота великої майстерності не треба.

От коли нападники киян почнуть забивати трудові голи, тоді можна буде говорити про їхній клас. Взагалі я хочу побачити гарний футбол. Матч проходитиме у мій день народження. Побачимо, хто зробить мені подарунок".

Нагадаємо, матч "Динамо" - "Шахтар" пройде у Києві 5 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" починає творити на полі" - Леоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути