неділя, 12 червня 2011 10:38

Данія програла Швейцарії перший матч на домашньому Євро-2011

Данія програла Швейцарії перший матч на домашньому Євро-2011

Гол Джердана Шачирі в дебюті другої половини приніс Швейцарії мінімальну перемогу в матчі, який у Данії чекали майже два роки.

Свій м'яч півзахисник "Базеля" забив на 48-й хвилині після індивідуального проходу, а спроби господарів відігратися успіху не принесли. Відсвяткувавши перемогу в стартовій зустрічі, швейцарці розташувалися на вершині турнірної таблиці групи А разом із білорусами, які в матчі відкриття переграли ісландців (2:0).

Серйозність своїх намірів гості позначили вже на третій хвилині. Шачирі отримав передачу від Адміра Мехмеда і переадресував м'яч Інносенту Емегаре, чий удар у дотик витягнув Міккель Андерсен. Данці відповіли на це пострілом Крістіана Еріксена, якому трохи не вистачило влучності після "стіночки" з єдиним номінальним нападником господарів у стартовому складі Ніки Нільсеном.

Протистояння двох десятих номерів продовжилося. Шачирі відзначився неточним ударом з-за меж штрафного, а Еріксен прорвався в чужі володіння по лівому флангу і ледь не створив гольовий момент для Башкіма Кадрії.

За малюнком гру обох команд в нападі можна було порівняти зі стрімкими рейдами на чужу територію галер вікінгів, про які всі згадали під час барвистої церемонії відкриття. Ані данці, ані швейцарці не гребували контратакуючою тактикою, під завісу тайму відзначившись гострими ударами у виконанні Шачирі та Нікі Нільсена.

А за три хвилини після відновлення зустрічі гості вийшли вперед. Шачирі отримав м'яч в 30 метрах від воріт, із властивою йому наполегливістю вклинився в чужу штрафну і змусив капітулювати Андерсена ідеальним по траєкторії діагональним ударом.

Обидві команди використовували ідентичну тактичну модель 4-2-3-1, але швейцарці виглядали впевненіше. Емегара мав шанс подвоїти перевагу, однак в останній момент його випередив Даніель Васс. Господарі, втім, не думали викидати білий прапор, тим більше що 9678 уболівальників продовжували гнати своїх улюбленців вперед.

Врятувати вечір міг капітан данців Андреас Б'єлланд, однак після його удару м'яч, потрапивши у воротаря Яна Соммера, зрикошетив мимо цілі. У наступному епізоді кіпер швейцарців виручив свою команду за всіма канонами воротарського мистецтва, відбивши удар Ніки Нільсена з "другого поверху".

Тиск датчан не слабшав, і незабаром Соммер врятував гостей після удару Васса в дотик. А найкращий момент під час фінального штурму випав на долю Хенріка Дальсгора, що вийшов на заміну. Проте його "постріл" воротар відбив ногами, пише офіційний сайт УЄФА.

Груповий етап

1-й тур

Група А

Данія U-21 - Швейцарія U-21 - 0:1 (0:0, 0:1)

Гол: 0:1 - Шачирі (49).

ДАНІЯ U-21: Андерсен, Поульсен, Йоргенсен, Боілесен (Юльсгор, 82), Васс (Дальсгор, 82), Еріксен, Фенгер, Б'єлланд, Йенсен, Кадрії (Йоргенсен, 57), Нільсен.

ШВЕЙЦАРІЯ U-21: Зоммер, Берарді, Аффольтер, Россіні, Мехмеді (Касамі, 85), Г. Джака, Люстенбергер, Кох, Шачирі (Клозе, 90), Фрай (Хохштрассер, 69), Емегара.

Попередження: Берарді (62), Нільсен (90).

Білорусь U-21 - Ісландія U-21 - 2:0 (0:0, 2:0)

Турнірне становище: Білорусь - 3, Швейцарія - 3, Данія - 0, Ісландія - 0

Зараз ви читаєте новину «Данія програла Швейцарії перший матч на домашньому Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути