субота, 11 червня 2011 23:59

Форвард "Кривбаса" забив перший гол молодіжного Євро-2011

Форвард "Кривбаса" забив перший гол молодіжного Євро-2011

Голи Андрія Воронкова та Максима Скавиша принесли збірній Білорусі перемогу в матчі-відкриті молодіжного чемпіонату Європи-2011 в Орхусі проти Ісландії (2:0), котра догравала вдесятьох.

Команди розпочали неквапливо і попервах м'яч здебільшого перебував у середині поля. Згодом білоруси, які у стикових матчах усунули зі свого шляху італійців, дещо відтиснули суперника до його володінь та виконали кілька навісних передач до воріт Харальдура Бйорнссона, однак команда Ейолфюра Сверіссона без суєти розрядила обстановку.

Ближче до середини тайму ісландці, які вперше пробилися до фінальної стадії, спробували провести кілька атак, але особливої гостроти вони не мали. Натомість колектив Георгія Кондратьєва на 24-й хвилині створив перший небезпечний момент. Це Олександр Перепечко отримав передачу на лівому фланзі та виконав удар низом, утім його "постріл" виявився несильним і проблем для Бйорнссона не створив.

Перша половина, вочевидь, не задовольнила смаків футбольних гурманів, які розраховували побачити взяття воріт і сплеск гольової активності. Від ісландців, котрі у кваліфікації забили більше за всіх - 33 голи, швидше за все очікували чогось більшого, однак атакувального запалу до перерви вони не продемонстрували.

Після відпочинку малюнок гри суттєво не змінився. Команди, як і раніше, поводилися дуже обережно, не поспішаючи відкриватись. На 61-й хвилині ісландці могли відкривати рахунок, коли Альфред Фіннбогасон кинув у прорив Колбейна Сігторссона. Нападник "Алкмара" пробив низом у дальній кут, але засмутити Олександра Гутора йому не вдалося. Не зумів він відзначитись і за якусь мить після того, як замикав головою кутовий у виконанні Бйорна Бергманна Сігурдссона.

Переломний момент наступив на 76-й хвилині, коли сольний прохід Станіслава Драгуна в карному майданчику ісландців грубо зупинив Арон Гуннарссон, який одразу побачив червону картку. Білоруси ж заробили пенальті, що був реалізований через 60 секунд форвардом українського "Кривбасу" Андрієм Воронковим - 1:0. Згодом острів'яни кинулися відіграватися та оголили тили, чим скористався Максим Скавиш на 87-й хвилині - 2:0. Більше цифри на табло стадіону "Орхус" не змінювалися, пише офіційний сайт УЄФА.

Груповий етап

1-й тур

Група А

Білорусь U-21 - Ісландія U-21 - 2:0 (0:0, 2:0)

Голи: 1:0 - Воронков (77, пенальті), 2:0 - Скавиш (87).

БІЛОРУСЬ U-21: Гутор, Поляков, Філіпенко, Політевич, Веретило, Сіваков, Драгун, Букаткін, Бага (Рекіш, 74), Перепечко (Хващинський, 90), Воронков (Скавиш, 78).

ІСЛАНДІЯ U-21: Бьорнссон, Валгардссон, Юлофссон, Йонссон, Фьолусон, Смарасон (Гісласон, 62), Відарссон (Ярнасон, 83), Гуннарссон, Сігурдссон, Сігторссон, Гудмундссон (Фіннбогасон, 32).

Попередження: Букаткін (26), Політевич (65), Гісласон (79).

Вилучення: Гуннарссон (77).

Зараз ви читаєте новину «Форвард "Кривбаса" забив перший гол молодіжного Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути