пʼятниця, 27 червня 2014 16:29

Спецтема: Кубок світу-2014: на землі Пеле та Роналдо

"Вболіваю за Коста-Ріку. Команда продовжить нас дивувати" - Гецко

"Вболіваю за Коста-Ріку. Команда продовжить нас дивувати" - Гецко
Збірна Росії не змогла вийти з групи Reuters

Автор першого голу національної збірної України Іван Гецко розповів Gazeta.ua, хто з учасників Кубку світу вразив і розчарував його.

Нагадаємо, на мундіалі завершився груповий етап. Завтра команди розпочнуть поєдинки 1/8 фіналу турніру.

Сподобалися:

Збірна Аргентини з кожним матчем на Кубку світу додавала. Першу гру команда відіграла слабко. У наступному поєдинку футболісти виглядали трохи краще. У третьому матчі Аргентина зіграла вже по-іншому.

Бразилія. Це фаворит турніру.

Ніхто не сумнівався у збірній Німеччини. Це машина, як у нас люблять говорити. І очевидних збоїв вона не давала. Дуже стабільна команда.

Франція має практично два рівноцінних склади. Від команди можна очікувати сюрпризів.

Дуже здивувала Коста-Ріка. Я зараз вболіваю за них. Років 20 назад я грав проти Коста-Ріки у складі збірної СРСР. Тоді я собі уявити не міг, що у майбутньому у них буде така цікава команда, яка піднесла у Бразилії стільки сюрпризів. Думаю, це ще не кінець. Коста-Ріка продовжить нас дивувати."

Зіграли на своєму рівні:

Уругвай, Мексика. Треба зауважити, що місцеві збірні більш звиклі до клімату, вологості, часового поясу. Європейцям складніше грати в таких умовах.

США. Юрген Клінсман — кваліфікований наставник. Збірна має стабільний склад, який грає разом останні кілька років. Американці виглядали впевненими у собі.

Алжир — непередбачувана команда, але у країні завжди був футбол. У них хороша футбольна історія з матчами проти Аргентини та Бразилії.

Хорватія. У збірній виступають гравці серйозного рівня, які грають у сильних європейських чемпіонатах. Десь команді не пощастило.

Розчарували:

Іспанія. Про що можна говорити, якщо чемпіони світу і Європи навіть не виходять з групи?

За Португалію грає найкращий футболіст світу, але видно, що Роналду зараз далекий від оптимальної форми. У матчі з Ганою він мав 5-6 моментів, з яких реалізував всього один. Хоча міг спокійно вирішити питання виходу з групи для своєї команди. Він не зміг на повну силу проявити свої лідерські якості. Далася взнаки травма. Також збірна не демонструвала командної гри.

Прикро за Італію. Команда добре розпочала турнір, а потім почалося щось незрозуміле. Це гранд європейського футболу, який міг скласти у плей-офф конкуренцію південно-американським командам.

Росія. Капелло — це наставник з іменем. Я вважав, що він зможе вивести збірну хоча б в 1/8 фіналу. Ми не побачили гри у виконанні росіян. Не зрозуміло, чому на лавці запасних залишалися провідні гравці російської прем'єр-ліги. Той же Дзагоєв. Напевне, є якісь нюанси чи внутрішні проблеми.

Ряд футболістів не відповідає рівню збірної Росії. Ті, хто міг грати, сиділи у запасі або навіть не потрапляли у заявку на гру.

Англія провалила два останні Кубки світу, хоча за іменами чемпіонат країни найсильніший в Європі та світі.

Збірна України

Команда залишилася без Кубка світу через коротку лаву запасних. У відборі на турнір наша збірна перевернула все з ніг на голову. У нас був реальний шанс пробитися на мундіаль. Залишалось зробити останній крок — вдома перемогти Англію і вийти на чемпіонат світу з першого місця.

Мені здається, українці в Бразилії нічим би не поступалися Англії, а можливо, виглядали б набагато краще. Ми бачили як потворно грали англійці.

Кубок світу

1/8 фіналу

Бразилія - Чилі
Колумбія - Уругвай
Нідерланди - Мексика
Коста-Рика - Греція
Франція - Нігерія
Німеччина - Алжир
Аргентина - Швейцарія
Бельгія — США

Зараз ви читаєте новину «"Вболіваю за Коста-Ріку. Команда продовжить нас дивувати" - Гецко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути