неділя, 25 січня 2015 17:58

Біатлон. Антхольц. Українки видряпали в Росії бронзу в естафеті

Біатлон. Антхольц. Українки видряпали в Росії бронзу в естафеті
Вирішальний ривок Валі Семеренко приніс Україні бронзу. Фото: biathlon.com.ua

Збірна України завоювала "бронзу" в неймовірній жіночій естафеті на 6-му етапі Кубка світу з біатлону в італійському Антхольці. Це перший подіум для нашої команди в естафетних гонках нового сезону.

Юлія Джима підійшла до першого вогневого рубежу 11-ю, відстаючи від білоруски, що лідирувала, на 4,5 секунди. Юлія довго готувалася до стрільби, але, незважаючи на старанну концентрацію все ж припустилася одного промаху, закривши його з першого додаткового патрона.

На трасу Джима пішла сьомою у 13-ти секундах від першого місця, але до стійки прийшла четвертою, хоча й збільшила відрив від лідируючої німкені до 16 секунд.

Сильний вітер серйозно заважав усім біатлоністкам і кілька з них, в тому числі й лідер, поїхали на штрафні кола. Однак Юля закрила 5 мішеней з 7 патронів і відправилася передавати естафету 5-ю з відставанням 14 секунд від чешки, що йшла першою.

Наталія Бурдига пішла на лижню, маючи різницю з лідером 16,1 секунд і на перших же метрах дистанції обійшла австрійку, скорочуючи відрив від Габі Соукалової.

На "лежанні" Наталія також припустилася одного промаху, ліквідувавши його додатковим патроном. З біатлонного стадіону Бурдига вийшла четвертою, маючи +26,4 сек від Чехії.

Справжнім колапсом стала стрільба стоячи, коли на спортсменок звалився жахливий порив вітру.

Бурдига зуміла закрити мішені з 8-ми спроб і піти на трасу третьою з відставанням 26 секунд від Чехії.

Ольга Абрамова прийняла естафету з +36, 4 сек від лідера. Здавалося, що після стрільби лежачи Ольга знищила всі шанси України, припустившись 5 (!) промахів з 8 спроб.

Після трьох штрафних кіл наша збірна випала з топ-10 і серйозно відставала від лідерів. Але погодні умови, що змусили біатлоністок знову стояти і чекати на стрільбі стоячи, а також відмінна точність Бурдиги повернули нашу команду в трійку лідерів.

Валя Семеренко прийняла естафету в 52,8 секундах від Росії, що йшла першою. На "лежанні" знову піднявся вітер і Валя змогла закрити 5 з 7-ми, пішовши в гонитву за лідером з відставанням, 46,6 секунд. Стоячи Семеренко також двічі промахнулася і пішла зі стрільбища четвертою, але на трасі зуміла обігнати росіянку Глазиріну.

Першою фінішувала Німеччина, а "срібло" в збірної Чехії.

1. Німеччина (2 + 10) 1: 18.47.7
2. Чехія (0 + 15) +35.0
3. УКРАЇНА (3 + 14) +45.3
4. Росія (1 + 9) +57.2
5. Франція (2 + 15) +1: 03.1
6. Білорусь (3 + 13) +1: 18.2

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Антхольц. Українки видряпали в Росії бронзу в естафеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути