пʼятниця, 06 лютого 2015 21:46

Збірна України посіла третє місце у змішаній естафеті
4

Фото: biathlon.com.ua

Збірна України з біатлону на етапі Кука світу у чеському Нове Место посіла третє місце у змішаній естафеті, слідом за командами Норвегії та Чехії.

На першому етапі нашу команду представляла Ірина Варвинець, яка гідно пройшла свій етап, допустивши лише один промах. Ірина відмінно виглядала на тлі чешки Вероніки Віткової і завершила гонку в один час з лідером і в 29 секундах від переслідувачів.

Наступною на дистанцію пішла лідер нашої збірної Валя Семеренко, у якої не вдалася перша стрільба. Вона була змушена скористатися двома запасними патронами, що дозволило чешкам піти у відрив. Втім, за рахунок ідеального другого рубежу українка вийшла в лідери.

Передала естафету Валя, перебуваючи на другій сходинці, слідом за француженкою Марі Дорен Абер. Неподалік були також білоруски і чешки, а також норвежки, яких Тіріл Екхофф підняла з 11-го місце на 5-е. Всі інші конкуренти на той час вже відстали на хвилину.

Дмитро Підручний вельми непогано виглядав на тлі Йоханнеса Бьо і Міхала Шлізінгра, в той час як Юрій Лядов і Сімон Фуркад зазнали аварії на стрільбі (по 2 штрафних кола), і позбавили свої команди шансів на перемогу.

Перед останньою зміною естафети норвежці та чехи виявилися у відриві, а Сергій Семенов відправився на дистанцію в 15 секундах дефіциту.

Зачепитися за дует лідерів йому не судилося. Після першої стрільби Сергій відправився на штрафне коло, що, проте, не вибило його з лідируючої трійки. Усі конкуренти були ще далі. Другий рубіж українець пройшов куди спокійніше, що дозволило йому з запасом відстояти третє місце.

У битві за перемогу Тар'єю Бьо вистояв під атаками Онджея Моравеца і фінішував першим. На четверте місце, завдяки непоганій гонці у виконанні Шипуліна і Цвєткова піднялася збірна Росії, яка після невдачі Глазиріної на першому етапі, була 20-ю.

1. Норвегія (0+6)1:12:49.2
2. Чехія (0+5)+4.1
3. Україна (1+7)+1:21.3
4. Росія (1+9)+1:50.4
5. Франція (2+13)+2:22.5
6. Німеччина (1+11)+2:23.6
7. США (0+13)+2:23.3
8. Словенія (1+11)+2:25.4

Зараз ви читаєте новину «Збірна України посіла третє місце у змішаній естафеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути