вівторок, 26 червня 2012 20:32

Англійські футболісти стали жертвами расизму

Англійські футболісти стали жертвами расизму
У Twitter з'явилися образи на адресу Ешлі Коула. Фото: sport.segodnya.ua

Поліція почала розслідування за образи в інтернеті темношкірих футболістів англійської збірної Ешлі Коула та Ешлі Янга, які не забили пенальті у чвертьфіналі Євро-2012, повідомляє "Польське радіо".

"Ми були проінформовані про расистські образи, які з'явилися на Twitter після матчу Англії і тому розпочали розслідування", - заявив прес-секретар британської поліції, додавши, що поки що нікого у цій справі не було заарештовано.

Незабиті пенальті Коула і Янга спричинили до того, що англійська збірна вилетіла з Євро. У неділю в Києві після 120 хвилин гри не було забито жодного гола, натомість в серії пенальті італійці виграли з рахунком 4:2.

В Англії за расистські висловлювання можна потрапити до в'язниці. У березні один валлійський уболівальник був засуджений до тюремного ув'язнення терміном на 56 днів за образу в Twitter двох інших користувачів інтернету та знущання над футболістом конголезького походження Фабрісом Муамбою Болтоном, у якого під час матчу на декілька хвилин зупинилося серце. Зрештою він вийшов із в'язниці, відбувши половину терміну покарання.

Зараз ви читаєте новину «Англійські футболісти стали жертвами расизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути