вівторок, 12 серпня 2014 13:54

Андрія Баля поховали поряд з Валентином Белькевичем

Андрія Баля поховали поряд з Валентином Белькевичем
fcdynamo.kiev.ua

12 серпня на Байковому цвинтарі у Києві поховали колишнього футболіста київського "Динамо" Андрія Баля. Він помер минулої суботи на стадіоні ім Банникова неподалік НСК "Олімпійський" під час тренування. Причина смерті — обірвався тромб. Балю було 56 років.

"У суботу Баль разом з іншими ветеранами приїхав на поле трохи розім'ятися. Вони грали на штучному полі, весь час жартували. Кажуть, Андрюха сильно не бігав, бо було 32 градуси спеки. Зробив передачу і раптом упав. Хлопці намагалися його відкачати, але все марно. Помер Андрюха на руках у свого партнера по "Динамо" Володимира Безсонова", - розповів кореспонденту Gazeta.ua колишній футболіст київського "Динамо" Володимир Лозинський.

Із небіжчиком прощалися на стадіоні імені Валерія Лобановського. Прийшло кілька сотень людей. Був також міністр молоді та спорту Дмитро Булатов та мер Києва Віталій Кличко.

Андрій Баль грав за "Динамо" з 1981-го по 1990-й. По чотири рази вигравав чемпіонат і Кубок Радянського Союзу, двічі виступав у фінальних частинах Кубка світу. 1982-го забив гол у ворота збірної Бразилії. Догравав у Ізраїлі. Як тренер працював у тандемі з Олегом Блохіним — у збірній України на Кубку світу-2006 та Євро-2012. Був асистентом Олега Володимировича у київському "Динамо".

"Андрюша був дуже комунікабельним і любив жартувати. Коли йому виповнювалося 40 років, Валерій Лобановський мені сказав: "Федорович, придумай йому на день народження якийсь оригінальний подарунок". Я купив Андрію 40-грамовий злиток золота і золотий ланцюжок. Коли вручав, сказав: "Перший приз отримуєш. А через 40 років замінимо його на інший. Ще більший". Він відповів: "Не думаю, що дочекаюся. Але буду вірити". Тоді святкували у ресторані в Тель-Авіві. Виступали Ігор Крутой та Ірина Алегрова". - поділився Олександр Чубаров, адміністратор футбольного клубу "Динамо".

"Востаннє бачив його перед смертю Валіка Белькевича. Він тоді збирався летіти в Бельгію і дивитися футболістів. Спитав, як справи, а він відповів: "Нормалек. Скоро в дальний путь полечу", - додав він.

Прощання тривала 2 год. Шестеро чоловіків у білих сорочках із чорними стрічками на рукавах винесли труну і поклали у чорний катафалк. Автівка зробила одне коло по стадіону. Присутні аплодували 10 хв.

Поховали Андрій Баля поряд із колишнім динамівцем Валентином Белькевичем. Він помер 1 серпня. У нього теж обірвався тромб.

Зараз ви читаєте новину «Андрія Баля поховали поряд з Валентином Белькевичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути