вівторок, 17 березня 2015 14:52

"Якщо Луческу не подобається в Україні, хай їде в Румунію" - Лужний

"Якщо Луческу не подобається в Україні, хай їде в Румунію" - Лужний
Фото: faeri.ru

Екс-захисник і тренер київського "Динамо" Олег Лужний висловив свою думку про ситуацію в українському футболі і що робити з гравцями, які виїжджають грати в Росію.

"Луческу весь час чимось незадоволений, - говорить Олег Романович. - Усі всім задоволені, ніхто не розкриває рота, всім все нормально, тільки Луческу незадоволений. Якщо йому не подобається тут, в Україні, нехай їде до Румунії. Я не розумію, в чому проблема?! Якщо він програє, відразу судді винні. Це не так судять, то не так хтось зробив... Коли йому судді пенальті ставили ще до штрафного - тоді було нормально. А зараз - судді усі винуваті. З "Баварією" - суддя винен, з Києвом - суддя винен.

На майбутній матч збірної України проти Іспанії дивиться реально.

"Ми граємо на виїзді, тому жодної переваги немає. Я не буду тут розповідати якісь історії чи казки. Треба говорити реальні речі - те, що є. Тоді буде й легше жити, і робити все. Збірна Іспанії - це збірна Іспанії. Всі знаємо, якого рівня там гравці, і на якому рівні вони грають у своїх клубах. А де наші футболісти грають? На якому рівні і в якому чемпіонаті? Зрозуміло, що нікого не потрібно боятися, потрібно грати. Якщо ти боїшся свого суперника, то немає жодного сенсу грати у футбол, виходити на поле. Непереможної команди немає і ніколи не буде - в будь-який час будь-яка команда може будь-яку команду обіграти", - говорить Олег Романович.

Фахівець розповів про причини дефіциту кадрів для збірної.

"Де Михайлу Івановичу (Фоменко - Ред.) взяти форвардів, коли в нас дитячі школи взагалі не працюють? У нас в дитячі школи - що в "Динамо" (Київ), що у Львові, в "Карпатах" - всі дитячі тренери беруть "по дзвінку". По знайомству беруть. Я знаю цю всю ситуацію дуже добре. Якийсь пацан може, й заграв би, а його ніхто ніде не знає. У тата й мами немає грошей, щоб дати хабаря. Я не кажу про сьогоднішній день, я маю на увазі роки. П'ять-десять років - це триває протягом всього часу. У нас немає зараз дуже високого рівня гравців, і немає великого вибору. Вся проблема в дитячих тренерах, я вважаю. Були б нормальні дитячі тренери, нормальна програма розвитку дитячого футболу, то був би зовсім інший рівень, і не потрібно було б дивитися, де взяти нападника".

Гравцям, які виїхали виступати за російські клуби, не місце в Україні, вважає Лужний.

"Раз вони туди поїхали, то назад, в Україну, їх вже не потрібно впускати. Таких людей, звичайно, багато. Богданов перейшов у "Ростов"? Треба дати йому депортацію з країни - і все. Що він за футболіст такий? Він не може грати в Україні, чи що? Я не розумію. Чехія, Білорусь - їдь куди-небудь, тільки не в Росію", - впевнений Олег Романович.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо Луческу не подобається в Україні, хай їде в Румунію" - Лужний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути