четвер, 11 лютого 2016 15:36

У Києві роздадуть 15 тисяч презервативів

У Києві роздадуть 15 тисяч презервативів

У суботу, 13 лютого, у Києві до Міжнародного дня презерватива пройде флешмоб "Захисти своє кохання". Метою цієї акції є зупинення поширення епідемії ВІЛ та забезпечення молодих людей знанням та засобами захисту. Тут також безкоштовно можна буде пройти експрес-тестування на ВІЛ.

Опівдні на площі перед монументом Батьківщині-Матері пройде флешмоб. Через годину у Мистецькому Арсеналі відбудеться інформаційно-розважальна програма: конкурси, призи, виступи музичних та танцювальних колективів, фотосесія, make-up, майстер-класи та роздача 15 тисячі презервативів.

Міжнародний день презерватива відзначається в Україні 8-й рік поспіль 13 лютого, напередодні Дня св. Валентина. Його відзначають і в 40 країнах світу. Там проходять інформаційно-просвітницькі заходи для профілактики ВІЛ/СНІД та захисту під час статевих контактів.

Україна на сьогодні залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ. Лише кожна друга ВІЛ-інфікована людина знає про свій статус і звертається за медичною допомогою.

Кожного року в Україні виявляють близько 20 тисяч нових випадків ВІЛ та понад 5 тисяч осіб помирають від цієї хвороби.

Зараз ви читаєте новину «У Києві роздадуть 15 тисяч презервативів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути