середа, 01 жовтня 2014 15:30

Радянський презерватив міг утримати відро води
8

Засоби контрацепції в Радянському Союзі з'явилися ще в 1950-х роках і мали горду назву - виріб номер два.

Цікаво, що виробом номер один називали протигаз. А вся справа в щільності гуми, з якою вони були виготовлені. Чим вище номер, тим тонша гума.

Спочатку презерватив називали виробом номер чотири, коли його виготовляли з відповідної гуми. Але конрацептив легко рвався, і номер гуми замінили на другий - більш міцний.

Звичайно, презервативи, як і все бажане і необхідне, були в Радянському Союзі великим дефіцитом. Заповітні резиночки можна було придбати в аптеці, але якщо вони туди і доставлялися, то розходилися оптом за дуже короткий час.

Якщо деяким підприємливим особам вдавалося скупити презервативи оптом, вони перепродавалися за шалені гроші, але все одно розходилися на ура.

Спочатку всі презервативи виготовляли на одному-єдиному заводі в Баковці. Процвітаючий завод випускав тільки два вироби - презервативи і протигази. Пізніше презервативи почали випускати на заводі Червоний гумщик в Києві.

Вже в часи Хрущова у СРСР з'явилися презервативи трьох розмірів. І чоловікові, що достояв у черзі за контрацептивом, необхідно було повідомити свій розмір фармацевтові.

Звичайно, презервативи існували ще й у 20-ті роки двадцятого століття, однак тоді їх завозили з-за кордону.

Радянські презервативи продавалися в паперових конвертиках. Вони були жовтуватого або сірого кольору і неприємно пахли. Їх злегка притрушивали тальком, щоб вони не злипалися.

Подейкують, що радянський презерватив міг утримати відро води.

Зараз ви читаєте новину «Радянський презерватив міг утримати відро води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути