четвер, 31 липня 2014 17:59

Підлітки займаються сексом з цікавості

Підлітки займаються сексом з цікавості

11% підлітків спробували секс у віці від 14 до 16 років через цікавість спробувати що це таке. Більшість не мають уявлення що таке секс і які його наслідки. Дехто до кінця школи свято вірить у те, що дітей приносить лелека. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів сексопатолог Віктор Крикун.

"Вперше дитина цікавиться своїми статевими органами, коли залишається без папмперса. Це вік 1,5 — 3 роки. Особливо хлопчики. Розглядають свій член, часто зачіпають його руками і розпитують що це таке у батьків. Раджу одразу пояснювати все своїми словами, а не називати це піптиком, краником, дзвоником і іншими словами. Я своєму сину казав, що це статевий член, зараз він потрібен для того, щоб ходити в туалет. Друга цікавіть до протилежного полу з'являється у 4-5 років. Коли діти в дитсадку розпитують чим відрізняється дівчинка від хлопчика. Серед моїх клієнтів є один чоловік, якому батьки не розповідали про секс. У 6 років йому стало цікава що ж це таке. З дівчинкою замкнувся в туалеті, вона йому показувала свої статеві органи він свої. Їх застукала вихователька, розказала батькам. Хлопчика вдома сильно вибили. З того часу дівчатами він не цікавиться, зараз став геєм."

Говорити про секс із дітьми треба обережно, пояснювати спокійно, розповідати для чого це потрібно, які наслідки.

"В 12 років діти починають конкретно питати що таке секс. Прошу батьків пояснювати доступною мовою. Я своїй доньці пояснив, що секс це поєднання двох людей які один одного люблять. А результат сексу це діти. Потім донька задавала інші питання, але саме на той момент ця відповідь її задовольнила. Дитина має відчути, що батьки готові з нею говорити на цю тему."

Одна з величезних помилок батьків, що вони замість того щоб відповісти самостійно посилають одне до іншого.

"Часто ніяковіють і не знають що сказати, просять іти запитати татка чи бабусю. А часом відповідають жартома. Раджу не панікувати. Якщо не знаєте що сказати, краще відволічіть дитину і пообіцяйте розказати коли вам буде зручно. Обов'язково поверніться до розмови, інакше дитина шукатиме відповідь у старших друзів чи в інтернеті"

З 14 років дитина починає вести пасивне сексуальне життя. Свідомо зачіпає свої статеві органи, маструбує. Експерт каже, що майже 60% хлопчиків займаються маструбацією і лише 14% дівчат. Хоча останнім це корисніше.

"В цьому немає нічого страшного і стидного. Це нормально. Дівчатам це навіть корисно, бо маструбація активізує їх ерогенні зони. Тоді під час статевого акту легше досягти оргазму. У хлопців маструбація тимчасово заміняє відсутність партнера. Кілька моїх клієнтів застукали своїх дітей під час маструбації. Вони впадають в істерику й роблять з цього трагедію. Треба реагувати спокійно. Якщо й побачили в цю хвилину вийдіть і вдайте що нічого не було. Через певний час поверніться до розмови. Не стидайте дитину, не кричіть, просто спокійно поговоріть нащо це дитині потрібно"

Зараз ви читаєте новину «Підлітки займаються сексом з цікавості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути