четвер, 15 січня 2015 15:55

Історики показали, якими фалоімітаторами "розважались" печерні люди
2

Британцям показали гладкий кам'яний фалос та інші древні секс-іграшки, якими бавилися доісторичні печерні люди

Виявляється, секс-іграшки існували і в доісторичному часі, підтвердженням цьому є кам'яний фалоімітатор, представлений на виставці інституту сексології Wellcome Collection в Лондоні, пише Metro.

Цей "пристрій" виготовлений з 14 різних мулових частин і вважається одною з найбільш ранніх статевих іграшок, коли-небудь виявлених. Артефакт був знайдений в печері поблизу Ульма в Німеччині в 2005 році.

Знахідку додали до виставки інших предметів, документів і досліджень, нарисів з історії розвитку відносин між людством і сексом, зокрема представлені найбільш ранні вібратори, сексуальні образи і новаторські роботи сексологів.

Один з кураторів Wellcome Collection, Гонор Беддард зауважив: "Інститут сексології представляє вивчення сексу у всій його складності і суперечливості. Ми об'єднали різноманітні колекції даних, мистецтва, об'єкти, що кидають виклик упередженим ідеям про секс. Перед тим, як вібратор на батарейках став популярним, секс-іграшки пройшли довгий шлях еволюції".

Зокрема, американський лікар Джордж Тейлор у 1869 році створив паровий пристрій, відомий як "маніпулятор", а пізніше, у 1880 році, англієць доктор Джозеф Гранвиль винайшов електромеханічний вібратор.

Один з об'єктів на виставці - французький ручний вібратор, який, як вважають, використовувався лікарями 18-го століття для стимуляції жінок, які страждали від істерії.

На думку істориків, перші гумові фалоімітатори були зроблені ще в 1850 році і почали використовуватися в порнографічних фільмах з 1930-х років.

Зараз ви читаєте новину «Історики показали, якими фалоімітаторами "розважались" печерні люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути