пʼятниця, 23 жовтня 2015 19:06

Гомосексуальність передається генетично - учені

Гомосексуальність передається генетично - учені

Раніше вважалося, що свою орієнтацію людина вибирає сама. Але американські вчені в ході дослідження з'ясували, що існує прямий зв'язок між генами і сексуальною орієнтацією людини.

Щоб провести дослідження в цій сфері, для експерименту вчені запросили 37 пар однояйцевих близнюків, кожній парі з яких один із брат мав гомосексуальну природу, а інший залишався виключно гетеросексуальним. Вчені порівняли їх ДНК.

Один з керівників наукової групи Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі нарікає, що провести дане дослідження було дуже складно, оскільки генетичні зразки однояйцевих близнюків - практично ідентичні, адже їх виносила одна і та ж мати, умови їх розвитку і вихованні були однаковими, як і спадковість. Оскільки сам генетичний матеріал був дуже схожий, дослідниками було важко знайти гени, що відповідають за сексуальну орієнтацію.

Справа в тому, що геном людини містить в собі близько 40 000 генів, але не всі з них є активними. Існують молекули, які прикріплюються до певних ділянок ДНК і роблять їх спотворені. Але саме ці молекули і цікавлять вчених, оскільки за допомогою розшифровки їх алгоритму можна було б керувати генетичним кодом людини. А це врятувало б безліч життів і стала б кращою профілактикою народження дітей з генетичними відхиленнями. На даний момент наука ще не може безпосередньо втручатися в геном людини. Тим не менш, вчені вже довели, що здоровий спосіб життя є запорукою здорових нащадків, тобто ті самі невідомі молекули "вимикають" гени, що викликають патології та вроджені хвороби у людей. Цей процес, коли активуються гени або деактивуються, називається епігенетичним імпринтингом.

В ході експерименту вдалося створити спеціальний алгоритм, завдяки якому виявили 9 ділянок генетичної ланцюга, де схожість була виражена всього на 70%. Це і наштовхнуло вчених на думку, що саме ця ділянка генів був деактивовано у братів з гомосексуальною орієнтацією. Поки що не вдалося з'ясувати, яким чином гени стають неактивними і що стає причиною цього, але експеримент триває. Вчені сподіваються, що їх дослідження допоможе краще зрозуміти, чому деякі люди стають гомосексуальними і як цей факт їх змінює.

Зараз ви читаєте новину «Гомосексуальність передається генетично - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути