понеділок, 22 лютого 2016 09:57

NASA показало знімок лабіринту Ночі на Марсі

NASA показало знімок лабіринту Ночі на Марсі

NASA показало знімок одного з регіонів лабіринту Ночі на Марсі. Його зробили у листопаді 2015 року науковим інструментом High Resolution Imaging Science Experiment орбітальної станції Mars Reconnaissance Orbiter. Про це повідомляється на сайті агентства.

На знімку показано вміст мінералу ярозита в східній частині найбільшого лабіринту Марса, що є комплексом пересічних каньйонів довжиною до 1,2 тис. км. На Землі ярозит (мінерал із сульфату калію і заліза) виявлений у вулканічних районах.

На Червоній планеті його вперше виявили на плато Меридіана. Також, повідомляється про його широке поширення на Червоній планеті. Його наявність є свідченням вулканічної активності і підвищеної кислотності середовища, що мала місце в минулому на Марсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA показало знімки підповерхневого океану на супутнику Плутона

Марсіанський орбітальний апарат MRO запущено на Марс 2005-го року, а 2006-го він досяг Червоної планети. У 2008-му його основна місія підійшла до кінця, але NASA продовжило роботу зонда. Крім зйомки поверхні планети, апарат бере участь у передачі сигналів на Землю з марсоходів.

Нагадаємо, NASA продовжить створення телескопа, що замінить Hubble.

Зараз ви читаєте новину «NASA показало знімок лабіринту Ночі на Марсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути