четвер, 29 вересня 2016 09:04

Додаток, схожий на соцмережу, допоможе стежити за здоров'ям

Додаток, схожий на соцмережу, допоможе стежити за здоров'ям
Галина Василевська, Medics

Платформа Medics пропонує послуги із запису до лікарів, нагадування про прийом ліків та зберігає усю історію хвороб. Вона повинна зменшити черги у лікувальних закладах.

"Ми узгоджуємо роботу лікарів і надаємо універсальний календар, який дозволяє самостійно планувати графік прийому. Можливо здійснювати запис до лікаря через телефон до реєстратури, мобільний додаток та сайт. Таким чином повністю впорядкувати чергу з урахуванням пільгових категорій", - каже Галина Василевська, юрист і співзасновник Medics.

Пацієнт може записатися до лікаря і подивитися відгуки, які залишили про нього. На прийомі через додаток можна відкрити доступ до медичної картки.

"Лікар вносить нову інформацію в електронну медичну картку про стан здоров'я, діагноз та показники пацієнта. Через 10 років можна бачити, який лікар лікував і що призначав. Додаток зберігає зв'язок між медиком і пацієнтом, навіть, якщо хтось із них переїхав до іншого міста чи країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці випустили нову частину гри "Козаки"

Приватні клініки зможуть бачити результати лікування своїх пацієнтів. Керівництво спостерігатиме за динамікою роботи своїх спеціалістів, відвідування їх пацієнтами.

За словами розробників, усю інформацію про стан здоров'я шифрують. Якщо зламають доступ до даних, не зможуть їх розшифрувати. Подібні сервіси, які нині функціонують, мають функцію запису до лікувальних закладів, але не пропонують зв'язку з певним лікарем та зберігають інформацію про перебіг лікування.

Medics вже працює з усіма державними клініками Хмельницького. Розробники платформи підписали контракти з двома приватними лікувальними закладами.

Нагадаємо, в Україні з'являються нові електронні сервіси для роботи із відкритими даними. Цьому посприяв закон про доступ до такої інформації.

Зараз ви читаєте новину «Додаток, схожий на соцмережу, допоможе стежити за здоров'ям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути