понеділок, 12 грудня 2011 18:11

Художниця малює картини за допомогою вина

Флорентійська художниця Елізабетта Рогаї малює картини за допомогою білого і червоного вина, застосовуючи унікальну техніку.

Рогаї почала малювати ще в дитинстві - перша її виставка пройшла в 1970 році. Потім Елізабетта займалась викладанням живопису і повернулася до створення полотен у 2000-х рр.. У 2001 році відбулася виставка художниці "Суть буття". Через рік її полотна отримали міжнародне визнання в Каннах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гола корейська художниця заснула поруч зі свинями

Рогаї не єдина художниця, яка спробувала об'єднати вино і живопис, проте ні в кого це не виходило так цікаво, як у Елізабетта Рогаї. Художники, які спробували себе на цьому поприщі, стикалися з труднощами технічного характеру - рідким "матеріалом" і обмеженістю палітри. Елізабетту труднощі не зупинили, вона довго експериментувала і, врешті-решт, зупинила свій вибір на системі, створеній професором Роберто Банкіні, доцентом органічної хімії університету Флоренції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця народжувала в галереї у палаті зі скла

Винні шедеври Рогаї написані на звичайних полотнах за допомогою червоного і білого вина, контури предметів і фігур намальовані вугіллям. Ніяких штучних компонентів у вино художниця не додає. Як відомо, вино при витримці набуває нових якостей, і якщо в пляшці трансформація займає роки, то на полотні зміни видно після кількох місяців.

Іноді Елізабетта використовує як основу для своїх творів не полотно, а джинсову тканину. Крім того, флорентійська художниця виробила техніку закріплення вина на полотні за допомогою води й муки. Такий фіксаж не міняє колір вина і не дає йому вицвісти, повідомляє Corriere della Sera.

Зараз ви читаєте новину «Художниця малює картини за допомогою вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути