субота, 10 грудня 2011 11:19

Литвин обійшов виставку антикваріату за півгодини, а Білик додала зеленого колориту
15

Фото: ФОТО: Ольга Каменєва

У столичному Мистецькому Арсеналі відкрили виставку антикварного мистецтва. Показують картини та ікони 18-20-го століть, старовинні годинники, меблі та колекцію зброї 16-18-го століть.

"Ця зброя унікальна. По-перше, це батальний живопис 16-18-го століть, а по-друге ці обладунки носили так звані "крилаті гусари", що були основною ударною силою військ Речі Посполитої", - стверджують організатори.

50 індійських кинджалів з приватної колекції короткоклінкової холодної зброї з Індії показав "бютівець" 51-річний Олександр Фельдман. Серед них катари, ханджари, чілануми, ханджарлі, кард. Вони дуже популярні на Сході і на Заході. Колекцію виставив на продаж.

Організатори не зізнаються, скільки вона коштує.

Поруч з мечами в одному із боксів чоловік років 50-ти продає картини 20-го століття. Називатися не хоче.

"На таких виставках ціни дешевші на 30-40%. От мої картини коштують по $8 тис., а сьогодні я продаю їх за п'ять. Чи купують їх депутати — не знаю. Вони-то приходять, дивляться. Присилають помічників, бо не люблять світитися. Дуже ціниться західний антикваріат, бо його важко провезти до України. Мебель веземо розібрану. Розповідаєм легенди на митниці, що це дрова до каміну якісь ексклюзивні. А насправді там стіл 16-го століття. За решту експонатів - ікони, годинники, картини, - треба платити. Так що картини за $3 тис. нам обходяться в шість інколи. Звідси і ціна в Україні — по 10 тисяч за одну", - зізнався чоловік.

О 19.00 приїжджає спікер Верховної Ради 55-річний Володимир Литвин. Знімає синє пальто і віддає його одному із трьох охоронців.

38-річна Наталя Заболотна, директор Мистецького Арсеналу, проводить йому екскурсію по виставці. Спікер уважно слухає і майже не звертає уваги на експонати. Підходити до нього охоронці забороняють. Литвин обходить виставку за півгодини.

Антикварна виставка триватиме до 19 грудня. Вхід — 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «Литвин обійшов виставку антикваріату за півгодини, а Білик додала зеленого колориту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі