— Посадили цьогоріч спаржевий горох. Його ще називають крилатий або пурпуровий. Бо з чотирьох боків має перетинчасті крильця. І цвіте незвичними червоними квіточками. А як достигає, їдять його зі стручками, — каже 48-річна Олена Мартинюк із Броварів Київської області.
— Одна горошина завбільшки 1–3 сантиметри. По 12 горошин у стручку. Молоденькі — розміром 3–4 сантиметри смачні, солодкі. А перестиглі — швидко темніють, утрачають смак і стають волокнисті. Такий горох схожий на спаржеву квасолю. Додавала його в супи, смажила, маринувала.
Спаржевий горох особливого догляду не вимагає. Росте, як і звичайний. Плететься, стелиться. Дозріває два місяці.
×
Коментарі